Monsterjagen 1 - Monsterjagen voor beginners - Ian Mark

Iselleleest Iselleleest
24 mrt 2022

Op monsters jagen is niet zo gemakkelijk als het lijkt...

Dat merkt Jack wanneer er een monster in de tuin opduikt dat zijn TANTE PROBEERT OP TE ETEN! (Dat ze de vervelendste tante van de wereld is, doet er nu even niet toe.)

Nadat Jack het monster min of meer per ongeluk heeft verslagen, gaat hij in de leer bij een knorrige, tweehonderd jaar oude monsterjager, met de naam Stuip. Samen gaan ze op monsterjacht, gewapend met een katapult en een heel oud boek: Monsterjagen voor beginners. Jack is wel een beetje bang dat hij niet de held is op wie iedereen zit te wachten, maar ach… Hoeveel angstaanjagende en bloeddorstige monsters kunnen er nu helemaal zijn?

Antwoord: HEEL ERG VEEL!

'Uit dommigheid dit boek aannemen als geschenk telt als formele aanvaarding van de baan van monsterjager.'

Heel lang geleden - toen ik nog een klein Iselletje was - hield ik al van griezelen. Door weer en wind ging ik, op de fiets, naar de bibliotheek om griezelige boeken te halen. Om deze vervolgens thuis te lezen. Stiekem onder de deken, met mijn nachtlampje aan.

Sinds ik moeder ben, heb ik de wens dat mijn kindjes net zo van lezen zullen houden als ik. En ik moet bekennen dat het daar wel naar uitziet. Ze slapen zelfs met boeken in bed! En het griezelen? Dat vinden ze óók erg leuk. Wie wil er nou niet een monster zijn?

Dus toen 'Monsterjagen voor beginners' mijn pad kruiste, wist ik: dat boek wil ik lezen!
Het boek ziet er geweldig uit. De illustraties passen perfect bij het verhaal én zorgen ervoor dat het verhaal nóg meer gaat leven.

Een verhaal geschreven vanuit Jack. We volgen hem terwijl hij zijn eerste stapjes zet als monsterjager. Op missie, samen met Stuip en grappige, aardige Nancy.
Het verhaal leest vlot en is met een rijkelijke dosis humor geschreven. De woordgrapjes en hilarische voetnoten maken dat dit boek leuk is voor jong én oud. De korte hoofdstukken nodigen uit om stiekem nog één hoofdstuk te lezen. En de glimlach week tijdens het lezen geen moment van mijn gezicht.

Krijg nou sprieten! Wat is dit een leuk boek! Het is avontuurlijk en ontzettend grappig. Hierdoor is dit verhaal ab-so-luut niet eng, maar dat vind ik helemaal niet erg! Want lachen om een boek vind ik min-stens zo leuk als griezelen. ****

Meer recensies van Iselleleest