spannend

Jaimy Smeets Jaimy Smeets
31 mrt 2021

Bedankt Books & Butterflies voor het recensie-exemplaar van Alleen in het donker.

De eerste bundel die ik lees van Books & Butterflies met als thema spanning: Alleen in het donker bevat vijf verhalen, van evenveel auteurs die allen hun eigen draai geven aan dit thema.

In De blokhut van Annette Akkerman is het Barts idee om een romantisch uitje voor twee te organiseren in een afgelegen hut in het bos. Annette heeft echter heel wat anders voor de tortelduifjes in petto. Het is een spannend verhaal dat niet voor mensen net als Femke is, die toch al niet van trektochten houden.

Jolien de Pauw schreef met Het krot een spookverhaal over een jarenlange mythe. Kinderen maken elkaar wijs dat het spookt in het krot en dagen elkaar uit om er naar binnen te gaan. Durf jij het aan?

Gezellig met het gezin en je vriendje naar een B&B, maar Sarina de Wolf geeft daar in Zoete wraak een heel andere draai aan. Een verhaal dat erg snel veranderd in je ergste nachtmerrie.

De glimlachende dode van Guido Eekhaut is van een heel ander kaliber. Hij schreef een heel origineel verhaal dat de dood in een ander daglicht zet. Het geeft hen nog een momentje van leven, maar niet iedereen is daar even blij mee.

De rode roos van Kate Reen begint als een alledaags verhaal van twee geliefden maar draait al snel uit op een helse avond. Even denk je een idee te hebben wat er aan de hand is, maar het eindigt zoals niemand had gedacht.

Zoals gezegd vijf verschillende verhalen maar die allemaal één ding met elkaar gemeen hebben: Als je alleen bent in het donker ga je nog vaak over je schouder kijken.
Spannende maar leuke verhalen om even tussendoor te lezen, al raad ik je aan dit overdag te doen.

Meer recensies van Jaimy Smeets