Gevangen
Abigail moet als onderdeel van haar project op de universiteit samen met een groepje gevangenen een magazine maken. Ze is ontzettend nerveus en ook een beetje bang, maar na een aantal lessen lijken zij en haar studenten een goede balans gevonden te hebben. Totdat Grayson binnenkomt.
Grayson kan haar niet uit zijn gedachten krijgen, Mevrouw Winslow. Sinds die ene keer dat hij haar zag op de gang, blijft ze door zijn hoofd spoken. Als hij erachter komt wat haar taak hier is in de gevangenis, besluit hij ook te willen deelnemen aan haar lessen. Maar Grayson zou Grayson niet zijn, als hij niet overal een motief voor had.
Gevangen wordt vertelt vanuit de perspectieven van zowel Grayson als Abigail. Het is duidelijk dat de twee een heel sterkte aantrekkingskracht hebben. Maar waar de reden waarom Abigail nooit gevoelens voor deze gevangene zal kunnen krijgen, zo helder als water is, blijkt die van Grayson een heel stuk dieper te gaan.
Toch besluit hij dat hij haar wilt hebben, vanaf het moment dat hij haar gezien heeft is ze in feite al van hem.
Als de ware toedracht van Graysons deelname aan het magazine aan het licht komt, neemt deze in bezitsname een veel serieuzere wending.
Het is dan dat het verhaal een heel andere richting neemt, dan ik gedacht had. Het is ook hierdoor dat ik aan het boek gekluisterd raak. De aantrekkingskracht tussen Abigail en Grayson is ontzettend sterk, en het spel van aantrekken en afstoten begint. Ook krijgen de personages vanaf dit moment een diepere laag omdat er steeds een laagje van hen gepeld wordt. Het wordt zowel voor de lezer als de personages zelf langzaam duidelijk, wat er zich allemaal afspeelt.
Gevangen is een verhaal dat in feite meerdere genres waarborgt. Er is de verboden en ingewikkelde romance tussen Grayson en Abigail. Er is een sterk erotisch aspect, dan is er het diepere gedeelte, dat de jeugd en problemen van beide personages blootlegt. Maar ondertussen hebben we natuurlijk ook met een gevangene te maken, die absoluut niet voor geweld schroomt.
Het maakt Gevangen hierdoor een boek dat vele liefhebbers zal hebben, door zijn veelzijdigheid.
Het verhaal heeft me echt weten te verrassen en de samenwerking tussen de twee auteurs blijkt een groot succes. Ik ben benieuwd naar meer van hun hand.
Bedankt October Books voor het recensie-exemplaar van ‘Gevangen’.