Kansloos

Jaimy Smeets Jaimy Smeets
18 mrt 2022

Als het lichaam van een vrouw, op wel heel spectaculaire wijze, uit de zee vandaan komt weet de plaatselijke politie niet waar ze het zoeken moeten. De enige aanleiding die ze hebben is een selfie, die haar plaatst op de kanaaleilanden. Omdat ze daar vermoedelijk als laatste levend gezien is wordt de zaak dan ook overgedragen aan de plaatselijke politie daar.
Inez Lovatt krijgt de zaak in handen, maar dit gaat niet van harte.

Er gebeurt veel in het begin van het verhaal en er komen direct een flink aantal personages het verhaal binnen wandelen.
Vooral de manier waarop het lichaam gevonden wordt wekt mijn nieuwsgierigheid, voor de rest heb ik wat moeite om in het verhaal te komen. Het verhaal lijkt direct na de vondst al wat in te zakken en ook het verspringen van de perspectieven kan mij niet bij de les houden. Ik vind het lastig om de personages te plaatsen en het duurt dan ook even voordat ik lekker in het verhaal zit.
Gelukkig heeft Annemarie Snels een gemoedelijke schrijfstijl waardoor het verhaal niet direct helemaal zijn charme verliest.

Als het verhaal vordert, de plot zich verder ontvouwt en ook de personages wat beter uit de verf komen begint Kansloos me weer aan te trekken.
Toch blijven er soms wat zaken die ik niet direct kan plaatsen en lijkt er niet veel vaart in het verhaal te zitten. Ondanks dat duidelijk gemaakt wordt dat Inez zich meer dan eens op glad ijs begeeft, kan ik de spanning niet altijd voelen.
Ik heb dan ook bijna de gehele 237 bladzijden die Kansloos rijk is nodig om overtuigt te raken van het verhaal.
Als het plot mij duidelijk wordt en er nog enkele onverwachte wendingen in de mix gegooid worden herken ik eindelijk weer de trucjes van Annemarie Snels.

Kansloos is een verhaal dat een diepgang waarborgt die er echt pas op het einde uitkomt. De weg ernaartoe is soms wat rommelig maar het heeft toch steeds genoeg aantrekkingskracht om door te blijven lezen. Het is naar mijn mening niet Annemarie Snels beste werk, maar stelt uiteindelijk niet teleur.

Beoordeling: ❤️❤️❤️,5

Bedankt Hamley Books voor het recensie-exemplaar van ‘Kansloos’.

Meer recensies van Jaimy Smeets