leuk verhaal
Nicky leeft een leuk leventje maar het is niet altijd makkelijk voor haar.
Ze is gestopt met haar studie, maar woont wel nog in het studentenhuis wat hartstikke gezellig is. Ze heeft super leuke huisgenoten, waaronder haar beste vriendin. Toch is het niet allemaal koek en ei, want het is maandelijks toch wel flink uitrekenen waar ze haar geld het beste aan kan besteden.
Het verhaal heeft direct een leuke vibe, maar het is al snel duidelijk dat we ook met serieuze onderwerpen geconfronteerd worden.
Ondanks deze serieuze onderwerpen, blijft het verhaal wat oppervlakkig.
Ook de personages hebben niet bijzonder veel diepgang, ondanks dat er toch genoeg in hun levens gebeurt. Ze lijken alles maar gewoon over zich heen te laten komen zonder bij eventuele gevoelens stil te staan. Sommige personages worden door middel van hun karakter uitgebeeld, bijvoorbeeld rustig of terughoudend terwijl andere juist door middel van hun uiterlijk kenbaar gemaakt worden. Toch krijg ik in beide gevallen geen echte indruk van hen.
Er zit veel potentie in Mimosa’s, mocktails en mirakels maar hier en daar kan er nog wat aan gesleuteld worden. De schrijfstijl van Isa Moora is vlot en dat is zeker van belang in een novelle waarin alles wat sneller gaat. Ook is het gebruik van serieuze onderwerpen in een feelgood verhaal een goede zet, alleen zou er misschien beter gekozen kunnen worden voor één onderwerp en dat dieper uitwerken.
Mimosa’s, mocktails en mirakels is een leuk verhaal dat laat zien dat Isa Moora zeker een vlotte pen heeft. Ik ben dan ook absoluut benieuwd naar meer van haar hand.
Bedankt Books & Butterflies voor het recensie-exemplaar van Mimosa’s, mocktails en mirakels voor mijn deelname aan de blogtour.