spannend tweede deel
- Let op: deze recensie kan spoilers bevatten van het eerste deel, Mission One! +
Nadat Team Internet terug keerde van hun eerste missie en hun teamlid en vriend hebben moeten achterlaten, willen ze maar één ding: zo snel mogelijk terug naar T-Polis om hem te halen!
Helaas denkt staatsveiligheid daar anders over en verbied de jongeren om actie te ondernemen.
Maar ze zijn vastberaden en proberen een manier te bedenken om het zonder hun hulp te redden.
We volgen dit keer niet alleen Team Internet op hun missie, maar krijgen ook meer achtergrond over Medusa, waartegen ze het al eerder hebben moeten opnemen.
Het wordt duidelijk wat zijn plannen zijn voor de wereld en hij lijkt een verrassende compagnon gevonden te hebben.
Ondertussen lezen we ook hoe het Navigator vergaat in T-Polis nadat hij zich opgeofferd heeft voor zijn team.
Deze verschillende perspectieven geven een groter beeld van het verhaal en laten ieders denken en doen goed uitkomen. Helaas staan niet alle neuzen dezelfde kant op en zonder de medewerking van Staatsveiligheid lijkt Medusa de troef in handen te houden.
Ook dit keer is er weer gebruikt gemaakt van zowel de codenamen als de echte namen van de leden van Team Internet. Waar ik het in Mission One erg moeilijk vond om deze aan elkaar te linken, lukt dat in Mission Two een stuk beter. We kennen het team ondertussen ook al een stuk beter en door hun karaktertrekken zijn ook hun codenamen makkelijker te onthouden.
Ondanks dat ze elkaar nog niet zo lang kennen, moeten ze elkaar voor honderd procent vertrouwen en dat blijkt nog al eens moeilijk. Ze zijn het echter wel over eens dat ze Ricky moeten redden uit T-Polis en gaan dan ook als team aan de slag.
Het verhaal vordert erg vlot en leest daardoor ook heel snel. De spanning bouwt zich op en piekt als het team weer in T-Polis arriveert. Net zoals de vorige keer staan ze voor een grote uitdaging die een hoop gevaar met zich mee brengt.
Zal het ze lukken om Navigator mee terug te krijgen en Medusa van zijn plannen te weerhouden?
Mission Two is het spannende tweede deel in de Team Internet-serie van R. Wade.
Het gaat vrijwel direct verder waar Mission One gebleven is en weet de juiste elementen ook nu weer goed te verwerken. Waar het plot in Mission One wat oppervlakkiger bleef, maakt R. Wade in Mission Two duidelijk dat er veel meer onder de oppervlakte schuilt.
Dit maakt dat ik weer reikhalzend uit kijk naar het volgende deel!
Bedankt Hamley Books voor het recensie-exemplaar van Mission Two voor mijn deelname aan de blogtour.