verhaal met happy end

Jaimy Smeets Jaimy Smeets
16 mrt 2022

B.B. heeft al heel wat vriendjes gehad, die eigenlijk allemaal een donker randje hadden. Het resulteerde in de beste sex van haar leven maar met de relaties was heel veel mis. Als ze de nette Ken leert kennen is ze dan ook niet meteen onder de indruk, hij is verre van waar ze normaal op valt maar gaandeweg begint ze hem steeds meer te waarderen en blijkt deze man serieus relatiemateriaal.
Fast forward een aantal jaren: B.B. en Ken zijn getrouwd en hebben twee kinderen gekregen. Ondanks dat ze nog steeds veel van Ken houdt en ze vasthoudt aan de “veilige keuze” die Ken is, begint B.B. steeds meer te verlangen naar de periodes met haar ruige vriendjes, en dan vooral de seksuele kant. Ze neemt haar dagboek in vertrouwen maar komt er al snel achter dat Ken erin heeft zitten neuzen.
In B.B.’s geval zorgt het voor een boost in hun sexleven, want Ken besluit het dagboek als leerschool te nemen.

B.B. vertelt haar verhaal in Sex/life door middel van haar dagboek. Het zorgt voor een heel eigen schrijfstijl. Het was wel iets waaraan ik moest wennen, ik ben het wat rustiger gewend. Het komt erg hyper en snel over, wat wel bij de dagboek-passages en het verhaal past maar ik moest er even in komen. Eenmaal eraan gewend vlotte het dan ook snel qua lezen. Het is een verhaal dat door de snelle schrijfstijl ook snel vordert.
Qua plot gebeurt er niet erg veel.
Dat Ken leert van B.B.’s dagboek valt al te lezen op de achterflap, dus erg verrassend is het verhaal dan ook niet. De steamy momenten die B.B. beleeft met haar exen – en later ook met Ken – zorgen voor wat leesgenot, maar echte spanning kan ik het niet noemen.
Het contrast is ook zo groot, tussen wat eerder haar maatstaven waren en wat ze nu met Ken heeft. Het lijkt totaal niet te rijmen, alsof ze van het ene extreme naar het andere uiterste gaat en het dan ook nog raar vindt dat haar seksleven nu “saai” is.

Ik kan dan ook niet zeggen dat ik B.B. perse een sympathiek personage vindt.
Het komt over alsof ze genoegen met Ken neemt, terwijl hij toch heel veel te bieden heeft. We leren eigenlijk ook alleen B.B. als personage kennen dus het is “makkelijk” om veel van haar te vinden. Ik ben ook wel benieuwd naar hoe Ken het ervaren heeft en hoe hij het vond om die dingen van zijn vrouw te lezen, vooral ook de dingen die ze over hem zegt. Toch lijkt ze naarmate het verhaal vordert meer respect voor Ken te krijgen en lijkt hun relatie op te bloeien.
Al met al ben ik blij voor B.B. dat het goed voor haar en haar huwelijk heeft uitgepakt en dat ze nu in Ken alles heeft gevonden wat ze nodig heeft.
Sex/life blijkt dus in meerdere opzichten een verhaal met een happy end.

Bedankt Zomer & Keuning voor het recensie-exemplaar van Sex/Life.

Meer recensies van Jaimy Smeets