interessant verhaal

Jaimy Smeets Jaimy Smeets
28 mrt 2022

Het jaar 2141 lijkt mijlenver weg, maar het Nieuw Nederland dat Paris Duivenvoorden schepte rond deze tijd in haar novelle Van een nare herinnering tot een gevaarlijke toekomst, blijkt helemaal niet gek bedacht.
Als er een nieuwe president aan de macht komt verandert er plotsklaps veel. Er worden nieuwe wetten en regels ingesteld, die vooral voor mensen die niet oorspronkelijk uit Nieuw Nederland komen ingrijpend en angstaanjagend zijn.
Lea is het verre van eens met de nieuwe president, maar wat wil je beginnen als vrijheid van meningsuiting er niet eens meer inzit.

Van een nare herinnering tot een gevaarlijke toekomst is een verhaal dat mij gelijk intrigeert. De wereld lijkt een heel nare plek geworden en niet iedereen is zijn plekje in het land meer zeker. Het geeft direct een zware lading aan het verhaal maar wekt ook de interesse naar hoe dit zich verder zal ontwikkelen. Helemaal als je de achtergrond van Lea kent.
Lea en de overige personages komen goed uit de verf. Je krijgt een stuk achtergrond mee maar je leert ze vooral kennen door hun denken en handelen, wat je een goed beeld van eenieder geeft.
Het zorgt ervoor dat je ze direct als medestander of tegenstander ziet.
Ook laat het me afvragen hoe ik zelf in die situatie zou handelen.

Het verhaal eindigt voor mij echter te abrupt. Ik heb het gevoel alsof ik het boek in het midden dichtsla en dat vind ik jammer. Ik ben razend benieuwd hoe dit avontuur verder zal verlopen, wat aangeeft dat het verhaal van Paris Duivenvoorden zeker potentie heeft.

Bedankt Books & Butterflies voor het recensie-exemplaar van Van een nare herinnering tot een gevaarlijke toekomst voor mijn deelname aan de blogtour.

Meer recensies van Jaimy Smeets