Billy Summers
Dankzij de fb groep Thrillers & more en uitgeverij Boekerij mocht ik het boek "Billy Summers" geschreven door Stephen King lezen voor de leesclub. Ik kende deze schrijver. Het was dan ook ongeveer het tiende boek dat ik van hem las.
Stephen King is een heel bekende Amerikaanse schrijver van onder meer horror en sciencefiction verhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van best verkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie. Diverse boeken zijn verfilmd.
Waar gaat het boek over:
Billy Summers is een huurmoordenaar. De beste die er is. Hij stelt wel voor zich een voorwaarde: hij neemt alleen een klus aan als het doelwit echt een slechterik is. Nu wil Billy ermee stoppen. Maar eerst is er nog een laatste opdracht. Als een van de beste sluipschutters ter wereld en een onderscheiden oorlogsveteraan uit Irak is hij een "houdini" als het aankomt op verdwijnen nadat een klus is geklaard. Dus wat er misgaan?
Dit nauwelijks weg te leggen verhaal is enerzijds een oorlogsverklaring en anderzijds een loffelijke verklaring aan kleine steden in Amerika en de mensen die er wonen. Met in de hoofdrol een van de meest meeslepende en verrassende duo's die King ooit heeft bedacht, dat alles op alles zet om de misdaden van een buitengewoon slechte man te wreken.
Het boek was heel filmisch geschreven. Tijdens het lezen zag ik alles voor mij. Een nadeel hiervan was dat het een en ander te detaillistisch was beschreven. Er komen veel namen in het boek voor die er nauwelijks toe doen.
Het verhaal begint niet al te snel. Pas nadat het boek behoorlijk gevorderd is komt er meer actie in het boek. De acties zijn goed beschreven net als de diverse karakters. De acties vergeleek ik met de films van Quentin Tarantino. Het is heel knap zoals de schrijver een aantal verhalen in elkaar heeft geweven. Leuk is soms de ironische grappige opmerkingen. Het boek is voor mij niet een thriller, maar gewoon een verhaal dat op bepaalde momenten spannend was. Geen horror of fantasy zoals Stephen King ze alleen kan schrijven. Met een goed afgerond einde.
Waar gaat het boek over: