Advertentie


Dankzij de "LS sterren thriller leesclub" op facebook en uitgeverij Luitingh-Sijthoff mocht ik het boek "Op slot" geschreven doorChris mc George lezen voor leesclub. Ik kende de schrijver niet. Het was dan ook het eerste boek van hem dat ik las.

Over de auteur:
Chris Mc George debuteerde met de succesvolle thriller Tik Tak, die wekenlang in de Bestseller top 60 stond. Hierna volgde Kiekeboe. George is een groot filmliefhebber en werkt als schrijver en amateur theateracteur in Londen.

Over het boek:
Cara Llockhart is net begonnen aan haar levenslange gevangenisstraf in HMP New Fern, een gloednieuwe zwaarbewaakte gevangenis voor vrouwen. De gevangenis is volledig hi-tech. Cara is veroordeeld voor een moord, waarvan ze volhoudt, deze niet te hebben gepleegd.
Op een ochtend wordt ze wakker naast haar vermoorde celgenote. De deur is de hele nacht op slot geweest en daarom is Cara de enige verdachte. Er is wel een probleem, Cara weet zeker dat zij het niet gedaan heeft. Dus wie wel? Waar is het moordwapen? Houdt dit mogelijk verband met haar onterechte veroordeling?
Hoe vind je een moordenaar op een plek waar zoveel moordenaars rondlopen?

Het boek was spannend en makkelijk te lezen. Het boek bestaat uit drie delen met korte hoofdstukken. Door de afwisseling van heden en verleden blijft de spanning in het boek aanwezig. Je wilt steeds doorlezen om naar een oplossing te groeien. Op den duur wordt dit pas aan het eind van het boek duidelijk. Het eind van het boek is spectaculair, misschien zelfs te snel afgeraffeld.
Als je van spannende thrillers houdt, die niet vanaf het begin duidelijk zijn en waar de lezer meegroeit naar de oplossing is dit een heel mooi en aan te raden boek.
Jammer van het foutje in het boek dat ineens 31 september bestaat. Maar dat is een slordigheid die verder niets afdoet aan het boek.
Ik had de voorgaande boeken van deze auteur niet gelezen. Voor mij was het dan ook geen vergelijkings materiaal. Ik vond het boek gewoon "goed" te noemen.
Als ik een aantal sterren zou moeten geven, dan zou ik het boek 4 sterren geven.

Reacties op: Spannende thriller "Op Slot"

49
Op slot - Chris McGeorge
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners