De tweede vrouw
Dankzij de facebook groep Thrillers & more en uitgeverij Ellessy crime mocht ik het boek De tweede vrouw, geschreven door Astrid Witte lezen voor de leesclub. Ik kende de schrijfster niet.
Astrid Witte debuteerde in 2016 met haar jeugdroman Spiegelmeisje. Inmiddels heeft ze vier jeugdboeken en twee liefdesromans op haar naam staan. De tweede vrouw is haar eerste psychologische thriller.
Na een aantal speeddates en lidmaatschappen van diverse dating sites heeft Gregoor haar eindelijk gevonden. Al is Jessica niet perfect, al heel snel gaan ze samenwonen in Garderen, waar hij sinds de vermissing van zijn vrouw Anette alleen woont. De politie is nog steeds naar haar op zoek, sinds ze anderhalfjaar geleden spoorloos is verdwenen.
Eerst zoekt Jessica er niets achter wanneer Gregoor blondeermiddel voor haar koopt en parfum en nieuwe kleren voor haar heeft gekocht. Maar wanneer hij ook nog een nieuwe bril voor haar uitzoekt, krijgt ze het idee dat hij haar wil veranderen in iemand die ze niet is. De omgeving van Gregoor kijken haar zorgelijk aan en stellen vreemde vragen. Wie was zijn vrouw eigenlijk en wat is er met haar gebeurd?
Het boek leest heel erg makkelijk. En de vaart zit er goed in. Het boek is heel direct geschreven. Er komen geen overbodige personen in voor en ook geen uitgebreide beschrijvingen. Kortom een boek zonder overbodige franje. Het boek leest dermate makkelijk, dat jehet snel wil uitlezen. De andere kant van het erg directe schrijven is wel dat sommige scènes wat mij betreft uitgebreider beschreven mochten worden. Dan zou het boek ook dikker zijn .