De Val van Tammy Davidson
Dankzij de uitgeverij Luitingh-Sijthoff heb ik het boek gelezen De val van Tammy Davidson, geschreven door Lex Passchier.
De auteur
Lex Passchier werkte als script editor en scenarioschrijver mee aan televisie series als Baantjer, Moordvrouw, Grijpstra & De Gier, Heer en Meester en De 12 van Oldenheim. Hij schrijft scenario's voor de serie Oogappels en voor de nieuwe reeks van Gooise Vrouwen. Lex was ook regelmatig te zien als acteur in diverse series.
In 2014 schreef hij de thriller Moordvrouw - Witte leugens.
Het boek
Het boek ziet er verzorgd uit. Bestaat uit 365 blz die weer verdeeld zijn in 4 delen met diverse hoofdstukken. Op de voorkant staat een roodborstje afgebeeld. De roodborst staat symbool voor hoop, maar ook voor verandering in positieve zin. Voor groei, voor ontwikkeling en voor wilskracht.
Inhoud van het boek
Puck maakt tijdens een kampeervakantie in Zuid Frankrijk iets gruwelijks mee. Haar lot lijkt onlosmakelijk verbonden met dat van Jonathan, een voortvluchtige moordenaar. Maar wat is de connectie? Tijdens de klopjacht op Jonathan belandt rechercheur Cees Vermunt in Griekenland, waar een jonge vrouw meer weet. Lukt het om, in een race tegen de klok, Jonathan te vinden en een nog groter onheil te voorkomen?
Wat vond ik van het boek
Het boek was makkelijk te lezen. Niet teveel personen, die een rol binnen het boek spelen. Het boek was dermate goed geschreven, dat ik alles voor mij zag. Niet teveel uitgeweid, net goed. Echt filmisch geschreven. Sommige stukken hadden wat mij betreft korter gekund, zoals de dagboek stukken.
Het was heel knap hoe alles als een puzzel in elkaar past. Ik weet niet of het genre bestaat, anders zou ik het een 3d roman noemen. Het boek was best spannend te noemen, al waren er ook een paar losse eindjes. Er waren mooie plotwendingen. Kortom, een leuk ontspannend boek. Ik heb het erg leuk gevonden.
Waardering
Op een schaal van 5 sterren, gaf ik dit boek 4,5 sterren.
De auteur
In 2014 schreef hij de thriller Moordvrouw - Witte leugens.
Het boek
Inhoud van het boek
Wat vond ik van het boek
Waardering
Op een schaal van 5 sterren, gaf ik dit boek 4,5 sterren.