Feelgood met inhoud
De Ierse Erfenis was het eerste boek dat ik las van Karen Swan. Ik verwachtte een boek om heerlijk in te duiken in de kerstvakantie in de trant van De Zeven Zussen en dat is waargemaakt. Alleen slechts een klein stukje kerstvakantie want ik las het boek in een dag uit.
De zussen Ottie, Pip en Willow zijn de dochters van de laatste ridder van Ierland. Met hen sterft de titel uit want de titel kan alleen overgaan op een zoon.
Het boek begint met het dertigjarig huwelijks feest van vader en moeder. Willow is al een aantal jaren niet meer thuis op het kasteel geweest en is daar niet bij. Zo komt het dat ze er ook niet is als haar vader dezelfde nacht sterft. Het blijkt dat zij, als jongste, het kasteel erft, er zijn veel schulden en het onderhoud is duur. Ze ziet dit aanvankelijk als een straf en besluit het kasteel te verkopen.
De geschiedenis van de familie wordt steeds duidelijker. De liefdesgeschiedenissen van Ottie, Pip en Willow zijn ook een rode draad. En op beide vlakken zijn er veel geheimen.
De Wild Atlantic Way in Ierland vormt de achtergrond van dit verhaal en ik wil daar nu zeker naartoe. Ruige kliffen en een woest landschap. De perfecte achtergrond van dit verhaal.