Leuk duo

JantsjeReadingCatMom 30 november 2024
Bo en Inès besluiten voor 'Koffie en koek’ een podcast te maken over de jaren geleden verdwenen student Julia van der Molen. Julia was bezig om uit te zoeken waar de vermiste studente Edda is gebleven, maar raakte daarna zelf vermist. Bo en Inès besluiten uit te zoeken of ze de waarheid boven tafel kunnen krijgen. Ze besluiten dezelfde reis te maken richting Parijs en Bordeaux. Maar de opnames voor hun podcast Spoorloos hebben meer gevolgen dan ze hadden kunnen voorspellen Al snel ontdekken ze dat er meer aan de hand is en lopen ze zelf ook gevaar.

Bo en Inès zijn twee hele verschillende vrouwen. Inès is gek op feesten en uitgaan, en wil alleen maar naar nachtclubs. Bo is wat serieuzer en heeft een relatie met Joost. Ze houdt veel van Joost maar weet nog niet of ze met hem de volgende stap wil nemen.

Het is een spannend verhaal wat me erg aanspreekt. Ik zou zo mee willen om uit te zoeken waar Julia en Edda zijn gebleven.
Het boek bestaat uit drie gedeeltes. In het eerste deel gaan Bo en Inès op zoek naar de vermiste Edda Biancchi. Vanaf het eerste moment zat ik op het puntje van mijn stoel. Ik vond het een spannend verhaal. Het tweede gedeelte vond ik iets minder. Het was wat rommelig naar mijn idee en niet zo spannend. Samen met decaan Amélie LaRoche ontdekt Bo een nieuw spoor om het onderzoek. Inès is niet in beeld. Het derde gedeelte was net als het eerste superspannend. Bo en Inès ontdekken steeds meer misstanden en zijn zelfs iets groots op het spoor waarbij hun leven ook gevaar loopt. Aan het einde van het boek zijn al je vragen die je tijdens het lezen krijgt beantwoord.
Het verhaal heeft een moderne uitstraling doordat ze met een podcast werken. Best wel leuk om te lezen hoe zoiets werkt. Ik had verwacht dat het of saai of ingewikkeld daardoor zou zijn. Maar integendeel. Het leest vlot en de personen zijn duidelijk beschreven.

Ik vind dit ondanks het middengedeelte één van de betere Suzanne Vermeers. De auteur zou van mij wel meer boeken met dit duo uit mogen brengen.

Meer recensies van JantsjeReadingCatMom