Wauw, goed debuut
Geef de duivel wat hem toekomt door Monique van de Veen
Voor uitgeverij Godijn mocht ik dit boek lezen in ruil voor een recensie.
Duncan House staat op een groot landgoed in Oak Alley, vlak bij New Orleans. Het landgoed en het huis zijn eigendom van de broers Henry en John Duncan. Uit financiële noodzaak is het ouderlijk huis nu een kleinschalige woonresidentie voor ouderen. Twee bewoners worden op gruwelijke wijze vermoord en de mysterieuze berichten, die op de plek van de misdaden zijn achtergelaten, lijken verband te houden met een duister geheim dat John al ruim veertig jaar met zich meedraagt.
“Geef de duivel wat hem toekomt” is een intrigerende thriller over familiegeheimen, verraad, de onvermijdelijke consequenties van gemaakte keuzes en de kracht van broederliefde.
Quote: ‘Mijn werk kan nu eindelijk beginnen. Ik zal pas stoppen als jij rust hebt’.
Het begint met de proloog waarin we kunnen lezen over iemand die een persoon is verloren zonder antwoord op vragen te hebben gekregen. Deze persoon gaat verder waar de overledene is begonnen en zal pas stoppen als de overledene rust heeft.
De overledene was niet in staat zijn demonen te confronteren dus zal deze persoon het voor de overledene doen. Ze zullen rekenschap afleggen en gestraft worden, de duivels.
Vanaf hoofdstuk één worden de personages achter elkaar geïntroduceerd. De karakters van deze personages worden duidelijk beschreven zodat je ze leert begrijpen. Je leest ook over personen zijn die de confrontatie aangaan met hun demonen. En er komen diverse dingen aan bod zoals rouwverwerking, vriendschap, seksualiteit, racisme, intimidatie en de omgang en liefde tussen broers.
De spanning begint zich al op te bouwen vanaf de eerste moord.
Eigenlijk al gelijk bij het eerste hoofdstuk pakte het verhaal me en wilde ik het in één keer uit lezen.
De auteur geeft veel details van gedachten en gebeurtenissen maar niet zo dat het langdradig of saai wordt.
De personen om wie het boek hoofdzakelijk draait zijn John, Henry en Leroy, die zijn traumatische jeugd op het landgoed van Duncan House ontvlucht
Als op het laatst alle verhaallijnen samen komen en een onverwachte wending is mijn eerste gedachte ‘wauw’. Dit was een goed debuut van deze auteur.
Ik geef deze debuutthriller 4
Jantsje (Jantsjereadingcatmom)
Voor uitgeverij Godijn mocht ik dit boek lezen in ruil voor een recensie.
De spanning begint zich al op te bouwen vanaf de eerste moord.
Ik geef deze debuutthriller 4
Jantsje (Jantsjereadingcatmom)