Een boek wat beeldend beschreven is en je aangename uurtjes bezorgd

Op de cover staat dezelfde boom als bij deel 1, alleen nu met als hoofdkleur oranje.
Naast de boom staat links een ridder en rechts een kasteel.

Nog steeds weten we niet wat er met Ad Pennings en Jan Age Metselaar, de vader van Siep en Mees is gebeurd. Er is nog geen spoor van hen te bekennen.

In deel één vindt Siep in een la een oud boek. Het gaat over de het verleden vanaf ongeveer het jaar 1300.
Siep leest in deel één over leenheer Jaakob van Ghenderen die getroffen is door de vloek van eeuwige slapeloosheid. Deel twee leest hij verder in het boek wat gaat over een volwassen Clem van Ghenderen. De leenheer van Genoppe krijgt bezoek van Hertog Jan IV en Jacoba van Beieren.

Clem zijn vrouw Jutte heeft goede hoop dat een bezwering uit de Magicon een einde kan maken aan de Ramaika. Lukt het of wordt de vloek doorgegeven aan de volgende generatie Van Ghenderen.

Er gebeuren vreemde dingen in het leven van Siep en steeds meer krijgt hij het idee dat het oude verhaal iets met de verdwijning van zijn vader heeft te maken.

Recensie:
Ook al is het nog steeds niet mijn genre moet ik wel zeggen dat het erg goed geschreven is. Volgens mij heeft de auteur zich goed verdiept in de geschiedenis en weet hij het spannend te vertellen.
Ik vind het boek beter geschreven dan het eerste deel. Of komt dat omdat ik aan de manier van schrijven gewend raak. Ik ben nu zelfs gewend aan de manier waarop de namen vroeger werden geschreven Jaakob ipv Jacob, Eynthoven ipv Eindhoven. Bij het eerste boek vond ik het wat storend maar begreep het wel en nu merk ik het niet eens meer.
De tekeningetjes in het boek vind ik een aanwinst omdat die ook weer laten zien hoe het er vroeger uitzag.
Het is een leuk en spannend boek voor de jeugd maar ook voor volwassenen die van de middeleeuwen, ridders, vloeken etc. houden.
Ook in die tijd merk je dat ouders alles over hebben voor hun kinderen.
Het verhaal van Maria en Jaakob bezorgde mij een brok in mijn keel.

Achter in het boek staat een woordenlijst met woorden uit het boek en hun betekenis. Hoewel ik door de zinnen vaak wel enig idee had wat er mee werd bedoeld was dit toch erg fijn. Ik heb het een paar keer geraadpleegd.
Sommige woorden en zinnen vind ik hilarisch. Zoals ‘Uit hetzelfde gat schijten’ betekenis is twee handen op één buik. Brimbrommer, een vlieg. Ik kende deze woorden niet.

Het is een leuk boek wat je zeker aangename uurtjes zal bezorgen.
Ik zou wel deel één eerst lezen om te snappen waar het over gaat.
Dit deel gaat nu naar mijn kleinzoon die ook deel 1 al geweldig vindt.

Rob Haantjes, bedankt voor het recensieboek.

Meer recensies van JantsjeReadingCatMom