Teleurstelling

In Zonnesteek, de allereerste jeugdthriller van bestsellerauteur Suzanne Vermeer én onderdeel van de gloednieuwe serie Thrillseekers, draait het om de meiden, Loïs, Jasmijn en Naomi die naar Albufeira gaan na hun examen. Eenmaal aangekomen in de Portugese stad ontmoeten ze al snel een groep Nederlandse jongens. Een van de jongens vertelt dat er een spannende TikTok-challenge gaande is, en vraagt of de meiden zin hebben om mee te doen.
Wat begint als een manier om lol te hebben, loopt steeds meer uit de hand als de opdrachten gevaarlijker worden.

Nou dat gevaarlijke valt wel mee. Spannend is het ook totaal niet. Wel draait het vooral om liefde, bloggen en tiktok.
Het was meer een jeugdroman, met jeugdliefdes, de manier waarop de jongeren met elkaar omgaan, bloggen en vooral veel tiktok dan dat het spannend was. Geen thriller. Ook de titel vond ik niet passend.
Ik lees graag young adults en jeugdthrillers maar dit boek kan er echt niet aan tippen. Het concept is goed, maar er valt veel meer van te maken.
Het is te hopen dat het nieuwe deel beter is, want deze valt voor mij niet onder het genre thriller.
1.5 ster
Jantsjereadingcatmom
Ik heb het papieren boek aan de 13 jarige dochter van een vriendin gegeven. Binnenkort zal ik hier bij schrijven wat zij ervan vond. Ze behoort tenslotte tot de doelgroep

Meer recensies van JantsjeReadingCatMom