Met de hakken over de sloot..

JasmineL JasmineL
7 mrt 2022

De Vleermuisman is het eerste deel van de Harry Hole serie. Ik ben er met plezier aan begonnen en ik was ook blij dat hij uit was. De gebeurtenissen gingen snel en waren niet altijd goed te volgen.
Harry Hole wordt naar Australië gestuurd om de politie bij te staan na een moord op een Noorse actrice. Hij is een getekend man en vervalt stereotypisch in zijn slechte, oude gewoontes van zijn alcoholverslaving. Mijn aangenaam beeld van het personage werd snel teniet gedaan. Doorheen het boek is er een Australische collega van Harry die meermaals tegen een hond schopt omdat hij eens gromt. Het feit dat de hond jankend naar de struiken gaat en daar blijft liggen wordt als iets positiefs gezien. Want jah, het beest luistert. Deze dingen zorgden dat ik niet echt een band kon opbouwen met het personage.
Het boek wordt gepresenteerd als een Thriller maar hiervan komt niet veel van terecht. De moord op de Noorse actrice vervaagt en is in het boek eerder bijzaak. Er was vooral veel gebrabbel en weinig spanning. Het laatste deel van het verhaal had dan iets meer body en zorgde dan toch voor de drie sterren. Anders was het waarschijnlijk een dikke buis geweest.

Meer recensies van JasmineL