Advertentie
    Jeanet VIP Club

Hoek is voor auteur Donald Nolet zijn derde boek. Met zijn debuutthriller Versleuteld won hij de Gouden Strop en de Schaduwprijs voor het beste thrillerdebuut.

Hoek gaat over een levende kickbokslegende Alexander "Hoek"Holman. Hij heeft een eigen sportschool en is een goede trainer. Tot op een dag de Syrische vluchteling opduikt en les van hem wilt krijgen. De man heeft zeer veel talent. Hoek is ook de rechterhand van André Krook een van de laatste godfathers van de Amsterdamse onderwereld. Hun relatie komt onder druk te staan, als hij de Ali gaat trainen.

Het boek leest makkelijk en fijn, maar wat het “thriller” effect op dit boek zou moeten zijn,is niet helemaal duidelijk. Er is geen spanning, behalve op één klein moment bij de wedstrijd. Je leert de personages niet echt kennen, waardoor je geen feeling met ze krijgt. Maar met termen als “onderwereld” en “laatste godfather” en “ijzersterke thriller” kan je meer van dit boek verwachten. Het is meer een spannende roman.
Dat Nolet een goede schrijver is, dat is wel duidelijk, maar het is niet de spannende thriller die ik verwacht had. Ook jammer dat de vechtsport weer met de onderwereld benoemd wordt.

Reacties op: Thriller niet echt spannend

32
Hoek - Donald Nolet
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker