Advertentie

De nachtegaal – Johanna Mo

Toen Hannah Dunckers vader op haar negentiende werd veroordeeld voor moord, ontvluchtte Hannah het eiland Öland om pas zestien jaar later, na het overlijden van haar vader, terug te keren. Op haar eerste werkdag als rechercheur bij de politie wordt ze naar een plaats delict gestuurd waar het lichaam van een vijftienjarige jongen is aangetroffen. Het gaat om de zoon van haar jeugdvriendin Rebecka. De zaak trekt de aandacht van de eilandbewoners, en niet iedereen is blij met Hanna’s terugkeer. Ze ontvangt anonieme, bedreigende telefoontjes. Aan Hannah de taak om de dader op te sporen én de confrontatie aan te gaan en uit te zoeken wat er aan de hand is op het eiland.

Het verhaal leest vlot door de korte hoofdstukken en de prettige schrijfstijl. Dat Johanna Mo is opgegroeid in de streek waar het verhaal zich afspeelt, is goed te merken aan de mooie sfeerbeschrijving.
‘Het vlakke, schrale heidegebied dat op dit moment door een tere nevel werd gestreeld.’

De personages zijn goed uitgewerkt en daardoor levensecht.
‘…ze herkende hem meteen. Zijn haar was grijzer geworden en zijn buik dikker, maar zijn lichaamstaal en blik waren hetzelfde. Hij was de politieman die door iedereen aardig wilde worden gevonden. Anders dan vroeger werden zijn ogen omlijst door een ronde zwarte bril, maar zijn kledingstijl was niet veranderd: een spijkerbroek en een lichtblauw overhemd. Even was ze bang dat hij haar wilde omhelzen, maar hij stak zijn hand uit.’

Door flashbacks naar de laatste dag van Joel kom je steeds meer te weten over wat er nu eigenlijk precies gebeurd is en waarom. Hierdoor voel je goed de voortdurende onderhuidse dreiging en wordt de spanning perfect opgebouwd. Het verhaal blijft daardoor boeien en je moet wel doorlezen.

Een verrassende ontknoping, de mooie boodschap en het open eind dat nieuwsgierig maakt naar het vervolg, maken dit boek tot een fijn geheel. Een aanrader die zijn vier sterren zeker verdiend!

Reacties op: De nachtegaal, een aanrader met vier dik verdiende sterren!

28
De nachtegaal - Johanna Mo
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners