Advertentie

Het laatste leven - Peter Mohlin & Peter Nyström

Wanneer FBI-agent John Adderley na een mislukte infiltratie in een drugskartel met schotwonden in een ziekenhuis in Baltimore ontwaakt, weet hij dat hij zo snel mogelijk van de radar moet verdwijnen.
Hij krijgt een nieuwe identiteit en vertrekt naar zijn geboorteland Zweden. Daar wordt hij onderdeel van het coldcaseteam van Karlstad dat zich bezighoudt met een tien jaar oude vermissingszaak.
De verdwijning van het tienermeisje Emelie Bjurwall is voor iedereen altijd een raadsel gebleven. De politie heeft destijds wel wat sporen op een hoge klif aangetroffen, maar het lichaam van de miljonairsdochter is nooit gevonden. Met zijn Amerikaanse mentaliteit kost het John moeite een plek te vinden tussen de Zweden, temeer omdat de zaak persoonlijk is: de hoofdverdachte is namelijk niemand minder dan zijn halfbroer.
John bijt zich in de zaak vast, maar moet tegelijkertijd op zijn hoede blijven, want als het drugskartel lucht krijgt van een onconventionele detective die zich ophoudt in een Zweeds provinciestadje is hij zijn leven niet meer zeker…

Peter Mohlin en Peter Nyström groeiden samen op in een klein Zweeds plaatsje. Ze schreven hun eerste verhaal toen ze tien jaar oud waren. Na succesvolle carrières als scenarioschrijvers en regisseurs voor theater en film besloten ze de draad weer op te pakken en samen hun eerste thriller te schrijven.

En pakte dat even goed uit, zeg! Het verhaal leest als een trein, het heeft vaart en een goed opgebouwde spanning. De personages zijn geloofwaardig en de diverse plotwendingen zorgen ervoor dat het verhaal blijft boeien tot je in sneltreinvaart bij de verrassende ontknoping komt. Mooie cliffhanger op het laatst, dus laat het volgende deel maar komen. Ik ben fan!

Uitgever: harpercollins.nl

Reacties op: Het laatste leven smaakt naar meer!

33
Het laatste leven - Peter Nyström Peter Mohlin
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners