Speciaal voor kinderen die graag lachen en houden van toverkunsten!

Je@net 24 mei 2025
Stink tegen de tovenaar – Jenny McLachlan

In het hilarische Stink tegen de tovenaar van Jenny McLachlan zet het elfje Stink de wereld van Danny weer volledig op zijn kop.
Hier zijn drie dingen die je over mij, Danny, 11 jaar, zou moeten weten:
1 Ik hou van STRIPS tekenen
2 Ik zit net op een NIEUWE SCHOOL
3 In mijn broodtrommel zit Stink, een ELFJE, verstopt...
Stink gaat ervoor zorgen dat iedereen op mijn nieuwe school me COOL gaat vinden, dus schakelt ze de hulp in van een TOVENAAR... Help!

De kleurrijke, grappige cover belooft al dat dit weer een hilarisch STINK avontuur gaat worden. Ik heb er zin in!

Omdat dit het tweede deel is (lees ook Stink tegen Danny) begint Danny het boek met een grappige strip waarin hij uitlegt hoe het allemaal begonnen is. Perfect dus om je geheugen weer even op te frissen of als je om welke vage reden dan ook deel één gemist hebt.

De humoristische schrijfstijl wordt afgewisseld met talloze grote en kleine illustraties. Een ideaal boek dus ook voor kinderen die eigenlijk niet eens van lezen houden en zeker niet van dikke pillen met veel letters ;o)

Door de korte hoofdstukken en de grappige, of beter gezegd hilarische, gebeurtenissen leest het boek lekker vlot en valt er heel wat te lachen. Sommige woorden zijn dik gedrukt en/of iets vergroot om bij het (voor)lezen extra nadruk op te leggen.

Stink tegen de tovenaar is een super leuk en grappig verhaal over vriendschappen en samenwerking. Voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar die graag lachen en houden van een beetje magie en toverkunsten.

4 ★

Bedankt HarperCollins voor dit recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Je@net