Verboden toegang

Je@net Je@net
6 mrt 2023

Verboden toegang - Belinda Aebi

Urbain Decorte wordt na een brand dood aangetroffen in het tuinhuis van zijn volkstuintje. Het brandonderzoek wijst uit dat er kwaad opzet in het spel is. Twee jaar geleden werden er al eens percelen vernield, maar de daders zijn nooit gevonden. Hoofdrechercheur Stef Michiels zoekt met zijn team naar sporen om de brandstichters te vinden en wil meer te weten komen over het slachtoffer. Wie was Urbain Decorte? Naarmate de speurders meer in zijn verleden graven, stuiten ze op extreme gebeurtenissen die erop wijzen dat hij niet de onschuldige man was die hij deed uitschijnen. Ook zijn echtgenote lijkt compleet van de kaart wanneer ze geconfronteerd wordt met het beeld van een totaal andere man dan diegene waar ze jarenlang mee getrouwd was. De speurders vinden in de woning van het slachtoffer compromitterende foto’s van mannen met bivakmutsen. Decorte is een van hen.
Als liefhebber van de boeken van Belinda Aebi verheugde ik me natuurlijk al geruime tijd op haar nieuwste boek ‘Verboden toegang’.
De cover is duidelijk en spreekt voor zich: een houten deur, stevig afgesloten met een hangslot en de duidelijke tekst VERBODEN TOEGANG. Het houdt mij in elk geval niet tegen om het boek te openen en snel te beginnen met lezen ;o)

Het boek begint meteen al met een spannend proloog en dat zorgt ervoor dat je heel nieuwsgierig wordt naar de rest van het verhaal. De schrijfstijl is prettig, het lettertype best groot en de hoofdstukken zijn niet al te lang. Al met al maakt dit alles dat je vlot door het boek heen gaat.

Hoofdrechercheur Stef Michiels zou je al kunnen kennen uit ‘De verborgen vrouw’. Mocht dit echter de eerste kennismaking zijn, dan is dat geen enkel probleem.

Er komen veel personages voor in het verhaal en dat zorgt ook voor veel verdachten. En al die verdachten weten je telkens weer op het verkeerde spoor te zetten. Tijdens het onderzoek naar de dader komen er veel geheimen boven water, die ervoor zorgen dat je geboeid verder blijft lezen.

Je leest het verhaal vanuit wisselend perspectief, voornamelijk vanuit Stef en tussendoor af en toe vanuit een mysterieuze verteller in de ik-vorm met flashbacks naar het verleden. Lang blijft onduidelijk wie deze anonieme verteller is, tot de verhaallijnen aan het eind bij elkaar komen.

En ook al had ik de dader al wel op het oog, met het hoe en waarom wist de auteur me toch weer te verrassen.

Bedankt Hamley Books voor het recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke mening.

Meer recensies van Je@net