Vreemde maar aantrekkelijke interpretatie van Wonderland
Versplinterd , deel 1 van een reeks gebaseerd op de wereld van Alice in Wonderland.
Geschreven door A.G Howard.
Dit boek heb ik gerecenseerd voor de Science Fiction & Fantasy Boekenclub.
Wie kent nu niet de verhalen van Alice in Wonderland? Ik ben van 1981 en ken het verhaal en de tekenfilm & andere verfilmingen goed.
Dus als je dan een boek gaat lezen wat geinspireerd is op dit verhaal dan ben je echt benieuwd wat de auteur er van gemaakt heeft.
Op de kaft bovenaan staat geschreven welkom in het echte wonderland. Je merkt al gauw gedurende het verhaal dat dit wonderland duisterder en spannender & best anders is dan de wereld uit de boeken van Lewis Caroll. Het heeft veel herkenbare elementen voor de oplettende lezer maar het is wel wat aangepast.
De sfeer is zoals eerder aangegeven duisterder en oogt meer realistischer. Hoewel..
De wezens zijn minder vrolijker en hebben ruwere kantjes.
Alyssa Gardner het hoofdpersonage kan met insecten praten en bloemen en naarmate ze ouder wordt vraagt ze zich af of ze dezelfde kant op gaat als haar moeder. Die in een inrichting zit. Het heeft allemaal te maken met een vloek in de familie.
Een vloek die terug te leiden is tot Alice Lidell een verre voorouder waar Lewis Carroll zijn befaamde Alice in Wonderland op gebaseerd heeft.
Alleen de waarheid achter de vloek en de wereld Wonderland ligt heel anders dan gedacht.
Alyssa komt er achter dat ze fouten moet rechtzetten in Wonderland die haar verre voorouder veroorzaakt heeft.
Het is enorm lastig om dit voor elkaar te krijgen. Want niks is wat het lijkt. En wie kan ze vertrouwen?
Gelukkig krijgt ze hulp van Jeb, een vriend.
Maar daarmee is ze nog niet uit de brand.
Ik moet zeggen het was even wennen om mij thuis te voelen in deze nieuwe interpretatie van Wonderland. Je zit toch met de bekende kennis in je achterhoofd en dat schept verwachtingen over de wereld en personages.
Gelukkig weet de auteur op een kundige en geslaagde manier een eigen invulling te geven zonder afbreuk te doen aan de wereld van wonderland.
Personages zijn divers en mooi opgezet. Ik zag ze aardig voor me.
Hetgeen wat mij soms opviel en beetje tegen zat was dat oplossingen voor bepaalde problemen relatief snel gevonden waren.
Daar had iets meer tijd voor mogen worden genomen.
Weliswaar waren de getroffen oplossingen creatief.
Er zit door dit verhaal heen een romantisch sausje het ligt er gelukkig niet te dik op. De wisselwerking tussen Alyssa en Jeb is goed neergezet.
Het einde heeft mij geinteresseerd gemaakt naar het tweede deel.
Alles bij elkaar genomen kan ik zeggen dat deze vreemde ruwe interpretatie van Wonderland goed geslaagd is.
Geschreven door A.G Howard.
Dit boek heb ik gerecenseerd voor de Science Fiction & Fantasy Boekenclub.
De wezens zijn minder vrolijker en hebben ruwere kantjes.
Gelukkig krijgt ze hulp van Jeb, een vriend.
Maar daarmee is ze nog niet uit de brand.
Personages zijn divers en mooi opgezet. Ik zag ze aardig voor me.
Daar had iets meer tijd voor mogen worden genomen.
Weliswaar waren de getroffen oplossingen creatief.
Het einde heeft mij geinteresseerd gemaakt naar het tweede deel.