Te kort!
Na al 3 boeken in de Amulet serie te hebben gelezen, zei ik natuurlijk volmondig JA toen ik de vraag kreeg voor het recenseren van een surprise novelle. Toen ik begon met lezen, bleek het ook nog eens een spin-off van de Amulet serie te zijn, waardoor er ook een enkel personage af en toe opduikt uit die serie. Ik kan niet anders zeggen, dan dat ik zelfs na 3 delen van deze serie en deze novelle nog steeds niet klaar ben met dit genootschap!
Mocht je nou denken dat dit verhaal, net als de verhalen in die serie, vooral over de maffia en de mannen daar aan de leiding gaat, dan ben je totaal verkeerd. Dit boek is juist een ode aan de sterke vrouwen, die hun kwetsbaarheid omzetten in kracht. Eva Yarich heeft in dit verhaal echt personage Esmé naar voren laten treden en ook inzicht proberen te geven in haar drive om dingen te doen. Je leest ook wel enkele hoofdstukken vanuit het perspectief van Vigo, maar hij staat naar mijn idee minder in de picture dan Esmé. En dat is goed, want deze wereld kan nog veel meer sterke vrouwen in plaats van sterke mannen gebruiken!
Enige nadeel van dit verhaal? Het is te kort! Ik bleef maar lezen en toen boem! Was ie opeens uit... Het einde is wel een geheel open einde, dus misschien hebben we geluk en gaat Eva nog eens een vervolg schrijven. Ik hoop het, dan zal die ook op mijn wensenlijstje komen!
Ps: niet direct over het boek, maar hoe leuk is het om je naam in het dankwoord voorbij te zien komen?