Heerlijke thriller
Ik heb nog niet eerder iets van Noortje Brink gelezen, al ken ik de covers van haar boeken wel. Allemaal hebben ze een vrouw vanaf de achterkant gefotograafd er op staan. Die consistentie vind ik erg leuk :)
Doordat ik geen flapteksten lees, moest ik een beetje uitgaan van de titel. Er zou naar mijn idee dus iets in de jungle plaatsvinden (ik verwachtte een ziekte). Maar alleen al het feit dat het een thriller is, trok mij al over de streep.
Noortje heeft een heerlijke schrijfstijl die er voor zorgt dat ik elke keer weer een bladzijde omsloeg, om het verhaal maar verder te kunnen lezen. Het was op een gegeven moment zo spannend (vooral in de jungle), dat ik bij wijze van spreken op het puntje van mijn stoel zat.
Wat ik leuk vind aan Anne als personage, is dat ze in het begin erg onzeker oogt. Maar in de jungle is het uiteindelijk ook grotendeels Anne die het voortouw neemt. Ik weet niet of dat in alle boeken van Noortje Brink is, maar die sterke vrouwen: ik hou er van!