Vermakelijke roman

Zoek je nog een boek om je deze zomer mee te vermaken? Wie weet is 'De rest is confetti' van Lotte Petersen dan wel iets voor jou!

Inhoud

Wat als je al jaren droomt van een carrière vol grote verhalen, maar je chef je nog steeds op pad stuurt voor stukjes over hondentoiletten en rommelmarkten? Dan voel je je vast net als Lola de Winter. Deze regioverslaggever slaagt er maar niet in om promotie te maken, en de mensen om haar heen lijken haar daardoor nauwelijks nog serieus te nemen. Tot ineens de populaire cabaretier Abel van Engelen weer opduikt in haar leven.

Hij biedt haar dé kans op de scoop van haar carrière. Maar daar hangt een voorwaarde aan vast: ze moet eerst iemand uit zijn verleden opsporen. Dat blijkt alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Wat dus ook volgt, is een zoektocht vol twijfels, verrassingen en misschien ook wel een sprankje liefde.

'De rest is confetti' - Lotte Petersen

Waar ik bij sommige boeken nog weleens twijfel of ze echt iets voor mij zijn, had ik dat gevoel bij 'De rest is confetti' totaal niet. Ik werk namelijk net als hoofdpersonage Lola als journaliste en heb altijd al een lichte fascinatie gehad voor BN’ers. Toen ik dus ook op de achterflap las dat Lola een primeur in de schoot geworpen krijgt door niemand minder dan (de helaas fictieve) cabaretier Abel van Engelen, was ik meteen benieuwd. Zou het haar lukken dat verhaal te scoren? En wat is die mysterieuze primeur eigenlijk?

Met goede moed begon ik te lezen, en eerlijk is eerlijk: mijn verwachtingen werden grotendeels waargemaakt. Lotte Petersen wist me namelijk vanaf de eerste pagina echt te grijpen met haar vlotte en toegankelijke schrijfstijl, waarin een grapje hier en daar ook niet kan ontbreken. En dan heb ik het nog niet eens over het door haar gecreëerde karakter Lola gehad, waar ik eigenlijk meteen een klik mee voelde. Ze is immers lekker ambitieus en loyaal, maar ook onzeker over zowel haar prestaties als haar persoonlijkheid. Juist daardoor voelde ze meteen als een echt mens, iemand die je zo zou kunnen tegenkomen op de redactie of in de trein

Toch gaf ik 'De rest is confetti' van Lotte Petersen uiteindelijk (maar) drie sterren. Waarom? Ik denk dat dit boek met iets meer focus nog sterker had kunnen zijn. De flaptekst beloofde mij een spannende zoektocht en die zit er ook zeker in, maar onderweg kwamen er voor mijn gevoel iets teveel zijlijntjes bij. Denk dan aan de (net te vlak blijvende) verhaallijn rond Lola's vader, de verwachtingen van zowel haar ouders als schoonouders om aan kinderen te beginnen, de situatie met haar zus en die van Beer en James. Hoe leuk of juist verdrietig die dingen ook waren, het maakte het totaal tussen het midden en het einde net te traag voor mijn zin.

Maar betekent dit dat ik 'De rest is confetti' slecht vond? Absoluut niet. Het had juist een goede mix van romantiek, humor en mysterie. Je blijft daarnaast tot bijna het einde aan die pagina's gekluisterd om erachter te komen waarom Abel die persoon uit hun verleden zo graag wil spreken en wat zijn grote primeur dan precies is. En zonder al teveel te verklappen kan ik zeggen: het is het wachten waard (al heb ik nu misschien toch nog een vraagje over ;))

Conclusie
Mocht je dus nog op zoek zijn naar een lekker verhaal dat je makkelijk uitleest op een zonnig terras of op een vrije avond, dan adviseer ik zeker om dit boek een kans te geven. 'De rest is confetti' is overall gewoon een fijne feelgood voor wie houdt van BN’er-glamour, herkenbare twijfels en een vleugje romantiek. Ik ben blij dat ik hem heb opgepakt en zeker bereid om vaker wat van Lotte te lezen: 'Liefs van een Leugenaar' staat zelfs nog op mijn TBR.

Meer recensies van judithblogtsolo