Een geweldig boek voor kleine paleontologen!
De vriendjes van Beestenboel, Louis, Emma, Arthur en Olivia nemen kinderen graag mee op avontuur. In het prentenboek Dinosaurus! ga je met hen op zoek naar bekende en minder bekende dinosaurussen. Louis ziet eruit als een echte paleontoloog en heeft o.a. een houweel en een vergrootglas meegenomen. Bekijk samen met zijn vriendjes een dinosaurusskelet, ontdek bijzondere weetjes en voer enkele leuke opdrachten uit.
Dinosaurus! van Federico van Lunter is een prachtig boek voor kleine onderzoekers en kinderen die nieuwsgierig zijn naar de dinosaurussen, dieren die heel lang geleden op onze aarde leefden.
Louis komt enthousiast aangerend en prikkelt de nieuwsgierigheid. Hij heeft een bijzondere hoed op en een troffel in zijn hand. Al snel ontdekken we dat Emma, Arthur en Olivia in het zand spelen met dinosaurussen. Vervolgens ontmoeten we onder andere de triceratops, de stegosaurus en de velociraptor. De kinderen proberen de namen uit te spreken en dat lukt aardig. Elke dinosaurus staat groot afgebeeld. De chucarosaurus past er niet helemaal op, maar heel inventief krijgen we de indruk hoe groot hij is! In de tekst lezen we leuke feitjes en we ontdekken wat het lievelingsgerecht is. De tekst is zo geschreven dat jonge kinderen het begrijpen. We lezen dat de t.rex de grote baas is van het dinorijk. Hij heeft sterke poten en scherpe klauwen. Zijn lievelingsgerecht is vlees. De parasaurolophus is minder bekend. Heel opvallend op zijn hoofd is zijn grote kam. Deze dinosaurus eet het liefst planten. We ontdekken wel dertien verschillende dinosaurussen en leren er veel over.
Tussen alle informatieve teksten staan leuke opdrachten. We zoeken alle vissen in het water, volgen Dikkie de duif en zoeken uit welk gerecht bij welk vriendje hoort.
De illustraties zijn prachtig. De vriendjes van Beestenboel stralen vrolijkheid uit en zijn actief. Ze staan bij elke dinosaurus afgebeeld en wijzen ons op ‘bijzondere’ kenmerken of details.
Dinosaurus! is een geweldig ‘ontdek’ boek dat zorgt voor urenlang kijk – en leesplezier. Een boek wat zeker niet mag ontbreken wanneer je rondom het thema ‘dinosaurussen’ werkt.
Roooaar! pak vlug je vriendje bij de hand,
reis met de Beestenboel- vriendjes naar Dino-land.