Advertentie

Je bent een boek en je staat rustig tussen andere boeken op een plank in een boekenkast. Op een dag word je vastgepakt en verandert je leven…
Dit boek houdt niet van kinderen is een mooi verhaal waarin kinderen kennismaken met een jongen die niet van lezen houdt. Het wordt vanuit het perspectief van het boek verteld, waardoor kinderen een andere kijk op het verhaal krijgen.
Op een dag pakt een moeder een geel boek uit de boekenkast en geeft dit aan haar zoon. Het boek is hier niet blij mee. Hij houdt er niet van om gelezen te worden, hij houdt niet van kinderen en wil niet mee in bed genomen worden. Op een gegeven moment maakt de jongen het boek open. Hij bladert er door en legt het dan even weg. Maar toch laat het boek hem niet meer los. Even later pakt hij het boek opnieuw en nu maakt het boek indruk op hem. Het boek laat hem lezen en neemt de jongen mee naar onbekende plekken. Vanaf dat moment zijn ze onafscheidelijk.
Jonge kinderen herkennen de situaties waar het boek in beland en door dit verhaal krijgen ze het gevoel van het boek te zien. Hij ligt ergens in een hoek of er wordt in geschreven. Het boek voelt zich hier niet prettig bij. Gelukkig verandert deze emotie wanneer de jongen in het boek gaat lezen. Het boek wordt dan vrolijk omdat hij nu de jongen mee kan nemen naar bijzondere plekken. Kinderen worden zo enthousiast gemaakt om boeken te gaan lezen. Bij het verhaal staan mooie illustraties die tot de verbeelding van kinderen spreekt. Het boek is eenvoudig, maar heel krachtig getekend, geel met alleen ogen en een mond. Hierdoor zien kinderen meteen de emotie van het boek.
Na het lezen van Dit boek houdt niet van kinderen gaan kinderen van boeken houden!

Reacties op: Dit boek houdt niet van kinderen

3
Dit boek houdt niet van kinderen - Christine Naumann-Villemin
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners