Een sfeervol prentenboek vol kriebelbeestjes
Kijk, dit zijn Zara en Stan. Op hun buik in het gras bewonderen ze kriebelbeestjes door een vergrootglas. Daar genieten ze van. Hoe dat zo is gekomen lees je in dit prentenboek Zara Zoemmm redt de bijen.
Zara Zoemmm houdt van kleine beestjes. Ze redt een vlinder, die vastzit in een web, zet een slak in de schaduw en haalt een duizendpoot uit de knoop. Alle beestjes kunnen op haar hulp rekenen. Van haar oma heeft ze een vergrootglas gekregen. Een prachtig cadeau. Wanneer Zara er doorheen kijkt, kan ze insecten ‘verstaan’. Op een dag vraagt een honingbij haar om hulp. Stan de buurjongen, laat zijn vader de tuin leeghalen en dat betekent dat alle perken met bloemen verdwijnen. In Zara Zoemmm redt de bijen lees je hoe Zara haar kleine vriendjes gaat helpen.
Zara Zoemmm redt de bijen is een prachtig prentenboek. Vanaf het begin zijn mijn kleuters betrokken. Het liefst lopen zij met een klein insectenpotje buiten rond op zoek naar kleine beestjes. Ze begrijpen Zara’s liefde voor kleine beestjes en hebben in haar een nieuw vriendinnetje gevonden. Het verhaal is op rijm en is fijn voor te lezen. Samen genieten we van de schitterende illustraties. Op elke pagina zijn kleine kruipende en vliegende beestjes te ontdekken. Ze zijn gedetailleerd getekend en in hun natuurlijke kleuren weergegeven. De kleuters bewonderen de bloemen en eentje roept ‘ik kan ze ruiken!’
Samen zijn we benieuwd naar het plan van Zara Zoemmm. Even later moeten we erom lachen, het is grappig wat ze heeft bedacht. De kleuters zijn het erover eens… we moeten blijven zorgen dat we voldoende natuur hebben.
Tot slot krijgen we enkele interessante weetjes te horen. Deze staan op de eerste en laatste bladzijden van het boek. Bij elk weetje weer een leuke tekening, we blijven ervan genieten!
Zara Zoemmm redt de bijen… welk beestje ga jij redden?