Twee vechtende eekhoorns – Over ruzie maken en het weer goedmaken.
Ruzie hebben we allemaal weleens—en laten we eerlijk zijn, vaak gaat het om iets kleins. Dat is precies waar Twee vechtende eekhoorns over gaat. Dit vrolijke prentenboek van Rachel Bright en Jim Field laat op een speelse manier zien hoe een simpele denappel kan uitmonden in een flinke strijd.
Eduard, een zorgeloze eekhoorn, geniet van de zomer zonder zich druk te maken over de winter. Zijn neefje Reinier denkt daar heel anders over. Hij verzamelt ijverig een voorraad. Maar dan zien ze tegelijkertijd een gigantische denappel… en die wil geen van beiden afstaan. Wat begint als een eenvoudige kwestie, verandert al snel in een intense strijd. Ze vechten letterlijk voor hun leven. Maar is dat het echt waard?
1000082780jpg
Dit stevige kartonboek is perfect voor peuters en kleuters, die zonder zorgen kunnen bladeren. De rijmende teksten van Rachel Bright geven het verhaal een heerlijk ritme, waardoor je het bijna vanzelf op een melodieuze toon voorleest. En dan de illustraties van Jim Field: de emoties spatten ervan af! De expressieve gezichtsuitdrukkingen en warme kleuren maken het boek niet alleen levendig, maar ook ontzettend herkenbaar voor jonge kinderen.
Naast een grappig avontuur biedt dit boek ook een mooie les. Hoe ga je om met ruzie? Hoe leer je iets te gunnen? En misschien wel het belangrijkste: hoe maak je het weer goed? Dit verhaal leent zich perfect voor gesprekken met kinderen over winnen en verliezen, samen delen en omgaan met emoties. Je kunt het zelfs koppelen aan sociale vaardigheden zoals in de Kanjertraining.
Een heerlijk boek om voor te lezen, te bespreken en vooral te genieten!
1000082780jpg
Een heerlijk boek om voor te lezen, te bespreken en vooral te genieten!