De kosmos regelt het.

jufveronique 03 mei 2025
Wauw, wat een prachtig verhaal. Ik las Mary van @sarahdevos en “het meisje van de zee” heeft me werkelijk geraakt tot in de toppen van mijn tenen.
Ik was heel nieuwsgierig om deze hardcover te lezen. Tussen alle weet- en onderzoekboeken van Sarah Devos schuilt geen enkel boek met een verhaal. Dat deze auteur dit avontuur op papier schreef, bewijst de variëteit van haar schrijven. En smaakt zeker naar nog meer van dat!
Mary mist haar opa heel erg. Hij is nog niet zo lang geleden gestorven. Ze woont nog steeds in zijn huis. Opa’s huis staat net naast het winkeltje van mevrouw Man. Beide huisjes bevinden zich vlak aan de zee. Openen ze hun deuren staan ze gewoon met hun voeten in het korrelige zand. De verwerking van zijn heengaan verloopt heel langzaam. Maar opa kende zijn kleindochter heel goed en helpt haar via een avontuurlijke zoektocht om dit proces een beetje te helpen.
Wanneer je de prachtige cover ziet, wordt je belangstelling onmiddellijk opgewekt. Je krijgt precies het idee dat je een inkijk zal krijgen in het dagboek van Mary. Ook binnenin krijg je door het gebruik van donderblauwe inkt de indruk dat je in het leven van Mary duikt. Kleine tekeningen, droedels, weetjes krijgen allemaal een mooi plaatsje in het geheel.
De eerste bladzijden vertelt Sarah Devos je eerst nog iets maar staat ook een QR-code met de link naar instrumentale muziek die de magie van het boek gaat versterken.
Het boek is onderverdeeld in twee delen: hoofdstuk één: Ik ben Mary en hoofdstuk twee: Het grote avontuur. Bladzijde per bladzijde, hoofdstuk per hoofdstuk krijg je meer inkijk in het leven van Mary. Zowel anekdotes, verhalen, vondsten en herinneringen uit het verleden als nieuwe ontdekkingen, belevenissen en vriendschappen in het heden. Allen bijgestaan door droedels en kleine tekeningen. Deze deden mijn mondhoeken steeds krullen door de grappige effecten.
Geloven in jezelf en sterk durven zijn. Open staan voor nieuwe avonturen, kijken waar de sterren je naar leiden. Oude vrienden en hun genegenheid, maar ook nieuwe vriendschappen maken de weg vrij naar nieuwe te bewandelen wegen. Fantasie en werkelijkheid zijn sterk verweven met elkaar, waardoor je als lezer steeds betoverd wordt. Groeien in de zoektocht wie je bent of wie je geworden bent.
Een verhaal die spanning, gekke dromen, fictie en creativiteit bijeenbrengt om alle puzzelstukjes op die juiste plaats te kunnen leggen.
Ga het verhaal van Mary lezen en je zult het zien: De kosmos regelt het!

Meer recensies van jufveronique