Moet je lezen !
Bij ons op school is @jufevelien in de eerste graad onze juf van TIJD. Een moeilijk begrip, dat voor die jonge kinderen helemaal niet zo gemakkelijk te begrijpen is. De klok en alle doelen die rond dit begrip werken, worden in haar lessen besproken. En nu heeft ze er een nieuw vriendje bij. Samen met Siemon gaat ze de uitdaging aan. “Nog even wachten Siemon” tot je straks na de vakantie terug je nieuwe vriendjes mag ontmoeten.
Heerlijk vind ik het als boeken ook bij andere leerkrachten en vakken zoals wereldoriëntatie een weg vinden. Kinderen komen zo met nog meer boeken in contact en worden heel nieuwsgierig gemaakt. Want er is voor elk wat wils.
Eerder had ik al het boek Siemon naar rechts bij de juf van RUIMTE aanbevolen. (Wij werken op school met ateliers en vakankers. Zo hebben we een juf NATUUR, RUIMTE, TIJD en MENS EN MAATSCHAPPIJ.)
Kinderen herkenden bij het openen van de boekenpost Siemon dus onmiddellijk. Die spontane reacties zou ik eigenlijk meer moeten kunnen filmen. Mijn hart maakt daar altijd zo’n leuke sprongetjes van. Hun plezier is ook die van mij.
Bekijk ook eens het filmpje, juf Evelien heeft zeker haar doelen bereikt als we over het uur praten. Begrippen duidelijk maken aan de hand van gebaren en prachtige tekeningen, maakt het voor ieder kind op zijn manier helder en zal het ook beter opslaan.
Met dit nieuwe boek van auteur Nicole van Brummelen hebben we niet alleen een prachtig geïllustreerd prentenboek erbij, maar krijgen begrippen zoals een jaar, maand, week, dag, uur, minuut en seconde een andere inkijk. In het boek staan mooie duidelijke illustraties met een hoog aaibare factor. We vinden ook een korte duidelijke tekst waar je als interactieve voorlezer zoveel meer kan mee doen. Het boek ligt zalig in je handen tijdens het voorlezen en zelfs met een grote groep krijg je iedereen mee in het verhaal.
Bij mijn pakket zat er ook een jaar – en een weekkalender. Ik hoop dat er net zoals bij Siemon naar rechts er een lespakket voor handen is. Want dit zijn heel bruikbare materialen die ook thuis kunnen gebruikt worden als herhaling van deze moeilijke begrippen.
Wij zijn in de klas helemaal fan van deze interactieve prentenboeken van Nicole van Brummelen. Ik ben alvast heel nieuwsgierig met welk Siemon verhaal ze ons de volgende keer zal verrassen.
Ben jij steeds op tijd of moeten we altijd “Even wachten” op jou?
Ben jij steeds op tijd of moeten we altijd “Even wachten” op jou?