Waar is deel 1, juf?

jufveronique 18 maart 2023
Als juf kan je elke dag aan boekpromotie doen en dat dat doe ik dan ook. Elke dag probeer ik vanuit verschillende hoeken en boeken de kinderen van het tweede leerjaar warm te maken voor de boeken die ik meebreng. Leesboeken, graphic novels, strips, gedichten, wetboeken, … hopende dat er wel iets voor iemand tussen zit. Sommigen zullen net als ik alles lezen, anderen zijn moeilijk te motiveren. Om dan het juiste boek te vinden is het een hele uitdaging. En soms kunnen ze niet wachten tot jij het boek hebt uitgelezen. En dan weet je dat je een toppertje in je handen hebt.
Zo was deel twee in de graphicnovelserie van Kat tegen Kwaad er eentje.

Wolfrik en Pelsbeth hoeven zich niet te vervelen als verschrikkelijke monsters hun dorp willen aanvallen. De twee helden zijn er weer volledig klaar voor om hun dorp te beschermen.

De cover alleen al, roept zoals een sirene om gelezen te worden. De hardcover en zijn formaat zijn ideaal voor kleine handjes. Ook binnenin krijgt de novel kleurrijke illustraties. Vele grappige situaties werden zeker niet gemeden. Alles netjes op maat voor de leeftijd waarvoor hij geschreven is. Alhoewel ik er ook stiekem enorm van genoten heb. Nu en dan eens luidop lachen mag en kan! Ik hou van deze reeks.
Het boek lijkt dik met zijn 208 pagina’s maar is zo snel uit. En dan vinden kinderen tussen de zeven en negen jaar heel leuk. Ook voor oudere kinderen met leesproblemen is dit mooi meegenomen. Men staat er niet altijd bij stil, dat zij ook wel eens een dik boek willen lezen. Niemand dat hen met dit boek met de vinger zal wijzen. Briek was dus de snelste bij mij en heeft hem nu ook al uit.

De eerste reacties van Briek waren : Het is een superleuk boek. Ik heb moeten lachen met zoveel grapjes die erin staan. Het zijn hele mooie tekeningen die ik eens ga proberen na te tekenen…… en toen de hoofdvraag?
Waar in de boekenkast ligt deel één, juf?

Meer recensies van jufveronique