Advertentie

Mijn mening

Dit is het tweede boek dat ik over Anne Faber lees. Eerder las ik al het boek geschreven door haar oom.

Dit boek heeft, uiteraard, een andere invalshoek. In dit boek wordt een poging gedaan te achterhalen wat er zo vreselijk fout heeft kunnen gaan.

Doordat ik het andere boek ook al gelezen heb zijn de meeste feiten niet nieuw. Althans, de feiten rondom Anne. Over Michael P. kom je toch nog iets meer te weten. En daarmee worden er ook meteen meer vragen opgeroepen dan dat er beantwoord worden, bij mij tenminste. En het geeft weinig vertrouwen in de staat van onze rechtsstaat. En in onze regering: want ook zij zijn verantwoordelijk voor wat er gebeurd is. Dat blijkt maar weer eens extra als je dit boek leest.

Het is onvoorstelbaar wat Michael P. allemaal voor vrijheden had binnen de kliniek. Hij had, zo te lezen, net zo goed thuis kunnen wonen. Het had weinig verschil gemaakt.

Dit boek lees je niet om antwoorden te krijgen, sterker nog, er worden nog meer vragen opgeroepen. Toch is het wel een zinvol boek. Je krijgt, oh voyurisme!, een inkijkje in het doen en laten van een dader. Een dader die, nog steeds, een groot deel van Nederland bezig houdt. En hopelijk zal zorgen dat er wezenlijk iets zal veranderen in het rechtssysteem in Nederland! Mijn oordeel: GOED

Reacties op: Falend rechtssysteem

27
Hoe kon dit gebeuren? - Yelle Tieleman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,99
E-book prijsvergelijker