Mooi debuut
De Young Adults, die ik tot nu toe van Hamley heb gelezen, zijn toch wel een klasse apart. Stuk voor stuk zijn het pareltjes. Boeken die je weten te raken. En waar je na het dichtslaan van het boek even van moet bijkomen. Zo ook weer Kartonnen sterren.
Het boek behandelt veel thema’s die de meeste pubers in hun leven zullen mee maken. Vriendschappen en de moeilijkheden daar binnen. Verlies. Ouders. Het komt allemaal voorbij.
Ik las het boek in een tijd dat mijn hoofd niet echt naar lezen stond. Maar dit boek kon ik bijna niet wegleggen. Het pakte me bij mijn strot en liet niet meer los.
Toch is het niet alleen maar jubel en juich. Je merkt dat het het eerste boek van de schrijfster is. Er straalt wat onzekerheid door in de schrijfstijl. Het is hier en daar wat onbeholpen. Maar ik weet zeker dat ze hierin nog zal groeien.
Met name Liv is een personage dat je goed leert kennen. Je leeft mee in haar leven. Haar keuzes, haar verdriet. Het is niet niks wat ze voor de kiezen krijgt.
Dit boek verdient echt zijn plekje in de eregalerij van Hamley Books. Mijn oordeel: GOED