Fijn plot

Juul 06 september 2020
Het heeft mij best wat moeite gekost om in het verhaal te komen. Er komen best veel personages mee die in het begin werkelijk niks met elkaar te maken lijken hebben. Daardoor voelde het voor mij alsof ik verschillende verhalen aan het lezen was. Pas op het moment dat de verhaallijnen bij elkaar komen ging het boek echt voor mij leven. En kon ik het boek ook nog maar moeilijk wegleggen.

De plot is goed uitgewerkt en er bleef geen lijntje onafgewerkt, fijn!

Niet elke actie van personages is geloofwaardig, soms zijn ze zelfs heel ver gezocht. Zo ver dat je de tomtom nodig hebt om het logisch te laten lijken. Dat is wel heel jammer.

Een echte hoofdpersoon is er niet in het boek. De personen waar het allemaal om draait hebben ongeveer een gelijkwaardige rol. Is het een probleem dat er geen hoofdpersoon is? Nee, voor mij niet. Deze vormt werkt wel voor het verhaal, al blijft het te lang een onduidelijke verhalenbrij.

Weet ik aan het einde van het boek wat Skoftig is? Niet helemaal, ik heb een vermoeden. Maar voor het verhaal maakt het eigenlijk niet zo heel veel uit.

Van het einde heb ik genoten, maar jammer dat ik al ruim over de helft was voor ik er echt leesplezier in kreeg. Mijn oordeel: OKE

Meer recensies van Juul