Kort, krachtig & intens
Gemma botst in een overvolle metro letterlijk tegen Boreas op. Een onhandig moment, tot ze elkaar aankijken. Nog voor ze goed en wel beseffen wat er gebeurt, voelen ze het allebei. Iets klikt. Iets wat je niet kunt uitleggen, maar meteen herkent. Dat ene moment waarop alles even stil lijkt te vallen, midden in de drukte.
Gemma zit op dat moment in een moeilijke periode. Ze slaapt al weken op de bank bij haar beste vriendin Sara. Ze moet een beslissing nemen, maar weet niet welke kant ze op moet. Bij Boreas voelt het verrassend snel als thuiskomen.
Ook bij Boreas dringt het besef razendsnel door. Nog maar een paar uur nadat hij Gemma heeft ontmoet, voelt hij hoe bijzonder dit is. Dat zeldzame gevoel dat je iemand tegenkomt en meteen weet: dit mag niet zomaar voorbijgaan, wat het ook is, en waar het ook naartoe gaat.
Ik vind de personages sterk uitgewerkt en hun dialogen heel natuurlijk en diepgaand aanvoelen. Beiden dragen ze een verleden met zich mee en hebben geen makkelijke jeugd gehad, wat het onderlinge begrip alleen maar versterkt. Van Gastel kiest ervoor het verhaal afwisselend te vertellen vanuit zowel Boreas als Gemma, en net daardoor krijg je als lezer het volledige plaatje en groeit het begrip voor hun gevoelens en keuzes.
Dit is niet het eerste boek dat ik van deze auteur lees, en opnieuw viel haar schrijfstijl me op: vlot, herkenbaar en beeldend. Ze dompelt je helemaal onder in het verhaal. Het enige minpuntje voor mij, er zitten best veel seksscènes in en nee, dat heeft niets met preutsheid te maken. Het past wel bij zo’n verliefde bubbel, maar voor mij had het verhaal meer kracht gehad als het iets compacter was geweest. Door die scènes verloor het verhaal soms zijn vaart.
Desondanks heb ik genoten en zowel Gemma als Boreas hebben een plekje in mijn hart! ‘Acht dagen’ is veel meer dan alleen een liefdesverhaal. Van Gastel zet met Boreas en Gemma twee echte, geloofwaardige personages neer die zich volledig in elkaar verliezen. Het is een intense romance die exact acht dagen duurt, tot het moment waarop … alles verandert.
Wat kijk ik uit naar 'Acht jaar', het vervolg van dit tweeluik. Aftellen naar juni !!