Comfort read
In dit verhaal volgen we Madison, die een anonieme, getypte brief ontvangt met de dringende boodschap dat ze onmiddellijk naar huis moet komen. De Cinnamon Spice-herberg, de familieherberg waarin ze is opgegroeid, staat op het randje van de afgrond. Madison laat haar leven in New York achter, waar ze een succesvolle baan heeft als culinair journaliste, en keert terug naar Maple Falls.
Eenmaal thuis blijkt hoe ernstig de situatie is: de herberg is verloederd, er zijn geen gasten, geen personeel en Madisons vader ziet het allemaal niet meer zitten. Na de dood van Madisons moeder heeft hij de herberg langzaam laten verkommeren; zijn rouw en verdriet sijpelen door in alles wat ooit zo warm en levendig was. Alsof dat nog niet genoeg is, staat Madison ook weer oog in oog met Zach, haar jeugdliefde, die ze ooit de rug toekeerde om haar droom in the big city na te jagen.
Dit boek gaf me een warm gevoel. In Maple Falls wordt volop geroddeld, maar als het erop aankomt zorgt iedereen voor iedereen. Madison, die na haar studies haar carrière én haar leven in New York heeft opgebouwd en daarbij haar vrienden, en dus ook Zach, achter zich liet, wordt onthaald alsof ze nooit is weggeweest. Haar plan is om drie weken te blijven om alles weer op de rails te krijgen… maar daarbij had ze geen rekening gehouden met Zach en met gevoelens die blijkbaar nooit helemaal verdwenen zijn. Wat als ze niet alleen de herberg, maar ook haar eigen toekomst opnieuw moet herzien?
Naast romantiek en dorpsgezelligheid is dit ook een verhaal over rouw, troost, keuzes maken en tweede kansen, zowel in de liefde als in het leven zelf. De sfeer is zó sterk neergezet dat ik de warme cider bijna kon ruiken, net als de kaneelbroodjes, en ik die knusse gezelligheid kon voelen alsof ik er zelf rondliep. Warm, voorspelbaar, maar hartverwarmend, mede dankzij de oma die het nét dat extraatje geeft.