Een verhaal over emoties & herinneringen

Karin BooksWithBooks Karin BooksWithBooks
16 mrt 2026

Toen ik de achterflap van ᴋᴀᴍᴇʀ 𝟽𝟶𝟼 las, dacht ik eerst dat dit thriller zou zijn. Gelukkig wist ik al vóór ik begon dat het dat niet was, want daardoor las ik het boek met een andere verwachting.

Dit verhaal draait om Kate, een getrouwde vrouw en moeder die regelmatig afspreekt met haar minnaar James in een random gekozen hotel. Beiden zijn getrouwd, maar vanaf hun eerste ontmoeting voelen ze een sterke aantrekkingskracht. Die spanning blijft als ze elkaar daarna terugzien en resulteert dat ze elkaar op regelmatige basis ontmoeten voor een paar uur samen, weg van hun dagelijkse leven.

Tijdens één van hun afspraakjes wordt het hotel bezet door gijzelnemers, waardoor Kate en James vast komen te zitten. Wat eerst een discreet en tijdelijk moment moest zijn, verandert daardoor in een situatie waarin haar geheim elk moment aan het licht kan komen.

Hoewel dit uitgangspunt spannend klinkt, ligt de focus van het boek vooral op het psychologische aspect. Levenson maakt gebruik van flashbacks. Zo gaat het verhaal terug naar de periode vlak na het overlijden van Kate’s moeder, wanneer ze voor haar studies in Italië verblijft. Daar leert ze Vic kennen, de man die later haar echtgenoot wordt.

Door die sprongen in de tijd leer je Kate steeds beter kennen. Omdat het verhaal volledig rond haar perspectief draait, krijg je genoeg inzicht in haar gevoelens, twijfels en herinneringen. Dat helpt om haar keuzes beter te begrijpen. Wat ik ook fijn vond, is dat de liefdesscènes niet heel expliciet beschreven worden. Er blijft genoeg ruimte voor je eigen fantasie, wat ik persoonlijk aangenamer vind om te lezen en voor mij het verhaal juist sterker maakt.

Ondanks het feit dat Kate vreemdgaat, vond ik haar een aangenaam en menselijk personage. Het einde van het boek laat de lezer wel zelf invullen. Dat past ergens bij het verhaal, maar persoonlijk had ik toch graag iets meer duidelijkheid gehad.

Voor mij is ᴋᴀᴍᴇʀ 𝟽𝟶𝟼 zeker een aanrader!

Meer recensies van Karin BooksWithBooks