Leuk voor deze tijd van het jaar

Karin BooksWithBooks 16 november 2025
‘My December Darling’ wordt verteld vanuit de afwisselende perspectieven van Catalina, een kinderverpleegkundige, en Luke, een dokter. Vanaf het begin is duidelijk dat de twee elkaar niet bepaald liggen. Dat wordt er niet beter op wanneer ze allebei getuige zijn op het huwelijk van Catalina’s zus — die nota bene trouwt met Aiden, Catalina’s ex. Alsof dat nog niet ongemakkelijk genoeg is, is Luke ook nog eens Aiden’s beste vriend.

Toch weet de auteur het prikkelende spanningsveld tussen Catalina en Luke op een charmante manier op te bouwen. Wat begint als geprik en irritatie, schuift langzaam op naar iets warmers; de larven die ooit vlinders zullen worden beginnen voorzichtig te bewegen.

Wat opvalt, is dat de personages overtuigend zijn neergezet: hun emoties komen mooi tot leven en de ontwikkeling van zowel Catalina als Luke is prettig om te volgen. Toch blijft het verhaal wat aan de oppervlakkige kant, waardoor echte diepgang ontbreekt. Maar ho, dat mag hé! Tenslotte is het een feelgood: lichte romantiek, humor, en twee hoofdpersonages die geloofwaardig groeien naar elkaar toe.

Waar het verhaal voor mij wat minder scoorde, is de lengte. Met 235 pagina’s voelt deze ‘novelle’ eerder als een volwaardige roman. Dat zou geen probleem zijn als het tempo vlot bleef, maar op sommige momenten sleept het verhaal zich net iets te veel voort. Op een gegeven moment had ik zoiets van: 'Nu weet ik het wel'.

Al bij al is ‘My December Darling’ een warme, charmante feelgood leuk om te lezen deze tijd van het jaar. Iets te lang voor het soort verhaal dat het wil zijn, maar alsnog een fijne winterse leeservaring.

Meer recensies van Karin BooksWithBooks

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.