Grenzen worden verlegd

VLUCHT is een erotische roman waarin Christophe Bell verrassend overtuigend schrijft door de ogen van een vrouw. Het verhaal volgt Margot, die samenwoont met haar vriend Nathan en hun zoontje Emile. Ze zitten in relatietherapie, maar ondanks hun inspanningen blijft er weinig echte communicatie en is hun seksleven praktisch verdwenen.

Wanneer Margot een avond alleen op pad gaat, een oefening opgelegd door hun therapeute om ieder op eigen houtje tijd voor zichzelf te nemen, ontmoet ze Elias, kunstschilder en Hollywood-acteur. Wat jaren geleden tussen hen een vluchtige one-nightstand was, laait opnieuw op. De chemie is onmiddellijk voelbaar. Die is niet alleen seksueel: maar raakt ook emoties, herinneringen en geheimen die Margot lang verborgen hield.

Margot worstelt met de aantrekkingskracht van Elias, de veiligheid van haar gezin en de prikkelende spanning van het onbekende. En er zijn raakpunten die veel relaties kennen: verlangen naar passie en intimiteit, en het balanceren van lust met verantwoordelijkheden, iets waar Bell op een spannende en toch geloofwaardige manier in duikt.

Het verhaal gaat verder dan gewone erotiek. Deze auteur neemt je mee in de wereld van BDSM, die hij zonder sensatiezucht of vulgaire uitspattingen beschrijft, op een manier die realistisch en geloofwaardig aanvoelt (voor zover ik kan oordelen :-) )

Bell schrijft met een vlotte, natuurlijke drive waardoor je als lezer bijna zelf deelneemt aan Margots avontuur. Het prikkelt de fantasie en geeft een verrassend eerlijk beeld van hoe een vrouw gevoelens, verlangen en intimiteit ervaart… en dat vanuit het brein van een man. Chapeau !!

Leuk detail: het verhaal loopt van maandag 8 december tot vrijdag 2 januari. Ik las het boek op datum, maar had eigenlijk het liefst gewoon doorgelezen

Meer recensies van Karin BooksWithBooks