Genieten onder een warm dekentje

Karin BooksWithBooks 09 december 2025
'Het kleine kasteel in Schotland' is weer een heerlijk deel in de Romantic Escapes-serie. Dit is ondertussen nummer 9, en hoewel je de boeken prima los van elkaar kunt lezen, vind ik het juist zo leuk dat er telkens personages terugkomen of even langswippen. Dat geeft de reeks zo’n warm en vertrouwd gevoel.

In dit negende deel neemt Caplin ons mee naar de Schotse Hooglanden, waar Izzy het kasteel van haar oudoom erft. Vastbesloten een nieuwe start te maken na een mislukte relatie in Edinburgh, vertrekt ze eerst naar Ierland voor een kookcursus. Als ze daarna aankomt in haar kasteel ontdekt ze dat haar moeder al meteen voor de eerste gast heeft gezorgd. Een welkome meevaller, want Izzy wil van het kasteel een charmante B&B maken om financieel het hoofd boven water te houden.

Dit boek is voor mij echt een kerstroman pur sang: knisperende sneeuw, warme lichtjes, romantiek die van de pagina’s spat, en kleine én grotere drama’s die, zoals je als lezer stiekem verwacht, uiteindelijk weer op hun pootjes terechtkomen.

Caplins beeldende schrijfstijl zorgt ervoor dat je je moeiteloos in de Schotse setting waant: je loopt door het kasteel, staat in de keuken, dwaalt door de natuur alsof je er zelf bent. De personages zijn bovendien zo ‘levend’ dat je ze bijna allemaal in je hart sluit. Een heerlijke feelgood om bij weg te dromen.

Dus kruip onder je warmste dekentje, neem een dampende mok thee, koffie of chocolademelk erbij (... een wijntje mag ook) en laat je onderdompelen in de winterse kerstsfeer.

Meer recensies van Karin BooksWithBooks