Een geweldig debuut van Floortje Sanders!
Recensie ‘Hotel Happiness’ - Floortje Sanders
Het verhaal:
Check in bij Hotel Happiness voor een beetje geluk! Een humoristische feelgood in Amsterdam voor de liefhebbers van Jenny Colgan.
Hotel Happiness is het eerste deel van een nieuwe tweedelige feelgood serie van Floortje Sanders.
Lana laat een partner achter die niet weet waar ze naartoe is. Ze moet weg. Ze vertrekt uit haar boerderij bij het Franse Annecy als ze erachter komt dat haar vriend Julien is vreemdgegaan. Tijd voor haarzelf nemen en dat gaat ze doen bij Hotel Happiness in Nederland. Ze gaat werken in het hotel en daar wordt ze met open armen ontvangen. Ze voelt zich daar al sne thuis tussen haar fijne collega’s.
Tijdens de reis naar Nederland maakt ze kennis met Lenie uit de Jordaan. Lana wordt door Lenie schandalig verwend met lekker eten en zelfs met kleding van Lenie haar dochter. Ze kan altijd terecht bij Lenie, wat er ook aan de hand is, Lenie luistert. Lenie is een lieve vrouw die graag wilt zorgen voor haar medemens. En dan is daar ook Omar. Een zeer aantrekkelijke man die te gast is in het hotel. Hij zoekt zijn broer in Amsterdam en hij vraagt of Lana hem wilt helpen. Ze voelt zich tot hem aangetrokken. Maar er is ook nog dat grote verdriet wat ze met zich meedraagt. Zou ze het kunnen om die stap verder al te zetten? In haar hoofd is er nog Julien, ze hebben een verleden samen. Kunnen zij écht zonder elkaar?
Mijn ervaring:
Nou, ik was ingecheckt hoor en hoe! Vanaf de eerste regel trok het mij om verder te lezen.
Floortje Sanders heeft een geweldig stel personages neergezet. Iedere personage heeft zijn eigen verhaal en ze zijn duidelijk beschreven.
Wat vind ik het fijn dat Lana bij iemand haar verhaal kwijt kan. En dat kan bij Lenie. Lenie die altijd blij is om je te zien en naar Lana luistert. Dit geeft mij zo een warm gevoel hoe die twee met elkaar omgaan. En ook die geweldige Patrick waar Lana vanaf het begin ook een goede band mee heeft. Ze heeft de eerste avond in het hotel al zoveel gelachen en dat was een tijd geleden. Lana komt weer tot leven.
Er komt in het verhaal overspel en rouw voor en het verdriet hiervan heb ik gevoeld. Deze gevoelige onderwerpen heeft Sanders mooi weten te verwoorden.
Wat een gezellig hotel is Hotel Happiness. Het staat op een mooie plek in Amsterdam, er werken leuke mensen en er komen leuke gasten. Ik zou er zelf ook wel rond willen lopen, werken of overnachten.
Floortje Sanders is het pseudoniem van Nelleke van den Oever-van Koningsveld, voormalig actrice en tegenwoordig werkzaam als toneelregisseur. Sanders heeft een heerlijke feelgood geschreven, met veel humor, romantiek en er komen geweldige situaties in voor. Floortje haar schrijfstijl omschrijf ik als zeer prettig. Het verhaal is vlot en beeldend geschreven.
Een geweldig debuut van Sanders en ik kijk uit naar deel twee van deze tweedelige serie want ik wilde helemaal niet uitchecken! De cover vind ik gezelligheid uitstralen en ziet er zeer uitnodigend uit.
Mijn waardering:
****