Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Hebban recensie

Een vrolijke en vermakelijke roadtrip

Karin Walta 03 november 2021

Maeve staat op punt te solliciteren bij haar ideale bijbaantje in een boekhandel als ze gebeld wordt door haar broer Sean. Hij is gearresteerd en Maeve moet hem te hulp schieten hem om zijn naam te zuiveren. Ze krijgt daarbij assistentie van Otis, Aimee en Eric. Sean heeft gefeest met rijke jongeren die hem nu beschuldigen van de diefstal van een ketting. Kunnen Maeve en haar vrienden de waarheid achterhalen?

Sex Education – De roadtrip is een spin-off van de populaire Netflixserie Sex Education. Van deze serie zijn inmiddels drie seizoenen gemaakt en een vierde seizoen is al aangekondigd. Dit boek staat los van de serie en is geschreven door Young Adult-auteur Katy Birchall, auteur van onder ander de ‘It Girl’-reeks. De vertaling is gemaakt door Selma Soester. Naast dit fictieve verhaal van Birchall is recent ook een non-fictie 'Sex Education'-boek verschenen: Eerste hulp bij het leven. Dat boek is geschreven door Jordan Paramor, en gaat over goede seksvoorlichting.

Heb je de serie niet gezien? Geen probleem, het boek is ook dan prima te volgen. Er zitten namelijk geen grote spoilers in van de gebeurtenissen in de serie. Het verhaal staat er los van en lijkt zich af te spelen ergens tussen seizoen 1 en 2.

Het grote gevaar van een boek maken naar aanleiding van een serie is dat de personages niet tot leven komen op papier. Gelukkig heeft Birchall de sprankelende personages van de serie knap weten te vertalen naar het boek. Terwijl de serie veel meer personages bevat, draait het in het boek vooral om Maeve, Otis, Eric en Aimee. Deze vier gaan de uitdaging aan om Maeve’s broer Sean te helpen en hebben alle vier hun eigen sterke kanten.

Maeve is slim en kan een goed plan van aanpak maken. Aimee weet contact te leggen met de rijke mensen dankzij haar aanstekelijk openhartige levenshouding. Eric voorziet de groep van mode-advies en motiveert de groep en Otis is goed in de verdachten te laten ontdooien door zijn goede advies. De vrienden hebben allemaal verschillende sociale achtergronden en eigen karakters maar weten elkaar goed te helpen en aan te vullen. In dit boek wordt hun vriendschap alleen maar hechter. Het is alleen jammer dat ze qua karakter niet echt groeien.

De kernvraag van het boek is wie de ketting heeft gestolen. Tussen het onderzoek door is er echter ook nog genoeg ruimte voor plezier maken, zoals voor het spontaan organiseren van een modeshow in de motelkamer. Dat is maar goed ook, want het onderzoek naar de kettingdief verloopt redelijk voorspelbaar, en daardoor wordt het nooit echt spannend. Er zijn vanaf het begin af aan maar een paar echte verdachten wat het plot redelijk simpel houdt. Door de rake humor van Birchall wordt dit boek toch vermakelijk. Mocht je nog geen fan van Aimee zijn, dan word je dat door haar ongewild en onbedoeld hilarische opmerkingen in dit boek zeker.

Sex Education - De roadtrip is een leuk uitje met de geliefde personages. Ook als je de serie nog niet gezien hebt is het een mooi avontuur. Verwacht alleen geen nagelbijtende detective, maar gewoon een vrolijke roadtrip met unieke personages.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Karin Walta

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.