Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Hebban recensie

Spannende pageturner vol nieuwe onthullingen

Karin Walta 05 oktober 2021

Waarom heeft de miljardair Tobias Hawthorne zijn vermogen aan Avery nagelaten? Inmiddels is bekend dat zijn keuze voor haar als erfgenaam zeker geen toeval is. Hij heeft haar al jaren in de gaten gehouden, maar wat waren zijn redenen? Avery wil de antwoorden op deze vragen vinden en doet dat met hulp van de kleinzoons van Tobias. Ze tackelen nog meer puzzels & raadsels. Tegelijkertijd speelt nog het reële gevaar van mensen die het op Avery gemunt hebben …

De verloren erfgenaam is het vervolg op de pageturner De erfenis. Jennifer L. Barnes heeft al aangegeven dat in plaats van de eerder geplande duologie, de serie een trilogie gaat worden. Het boek is vertaald door Elise Kuip. Op de schutbladen kun je weer een mooie illustratie vinden die is gemaakt door Sophie Pluim, met hints naar het spannende verhaal.

De Hawthorne-broers zijn weer allemaal van de partij en hun karakters worden iets meer uitgewerkt. Zeker Jameson krijgt meer diepgang en is niet enkel meer de bad boy, wat een fijne verbetering is. Ook in dit deel is er een liefdesdriehoek tussen Avery, Jameson en Grayson. Die neemt gelukkig niet het hele verhaal over. Naast een beetje liefde en veel mysterie is er ook ruimte voor humor. Xander Hawthorne en Avery’s vriendin Maxine zorgen vooral voor de vrolijke noot.

Het boek is opgebouwd in hele korte hoofdstukken, maar elk hoofdstuk eindigt zo slim dat je direct door wilt lezen. Daardoor heeft het verhaal een hoog tempo. De verloren erfgenaam heeft gelukkig geen last van het ‘tweede boek syndroom’. Het plot is op zichzelf een goed verhaal en niet slechts een inleiding tot deel drie.

Dit deel bevat iets minder spannende puzzels dan De erfenis maar is wel voorzien van een overvloed aan onthullingen en echt nieuwe informatie. In de laatste veertig pagina’s vinden er echter dermate veel gebeurtenissen plaats, dat het de ontwikkelingen op het randje van ongeloofwaardig worden. Dat wordt nog eens versterkt door het feit dat een aantal van deze plottwists veel meer uit de lucht komen vallen dan in deel één. Toch blijf je ook in dit deel vol spanning elke pagina omslaan.

De verloren erfgenaam is wederom een spannende pageturner vol nieuwe onthullingen. Daarnaast zorgen alle tienerhormonen tot grappige situaties zoals een potje stripbowlen, en is er ruimte voor veel humor. Het is een fijn tweede deel dat veel antwoorden geeft op dringende vragen en tegelijkertijd tergende nieuwe vragen oproept voor een spannend laatste deel.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Karin Walta