Advertentie
    Karin Walta VIP Club

De vloek is eindelijk verbroken en nu is het tijd voor Harper en Rhen’s happily ever after… of toch niet? In dit vervolg op A Curse So Dark and Lonely is het allesbehalve kalm en vredig. Sinds de schokkende onthulling dat Grey de rechtmatige erfgenaam van de kroon is, is er veel onrust. Harper en Rhen zijn nog niet op de hoogte dat hij de erfgenaam is, maar merken wel dat er groeiend verzet is tegen Rhens claim op de troon.  

Enkel de eerste paar hoofdstukken van het boek worden verteld vanuit het perspectief van Harper en Rhen. Voor de rest van dit tweede deel volg je de perspectieven van Grey en Lia Mara. Grey kennen we uit het eerste deel als Rhens bewaker, en Lia Mara is een nieuw personage. Zij is een van de dochters van Rhens vijand Karis Luran, de koningin van het koninkrijk Syhl Shallow. Ook Karis Lurans jongere dochter, Nolla Verin, reist mee naar Emberfall om de koninkrijken ‘samen te voegen’.  

De achttienjarige Lia Mara is een geweldig personage. Harper was duidelijk de ster van het vorige deel, maar in dit deel bewijst Lia Mara zich als heldin. Ze is sympathiek, belezen, dapper en ze doet er, zelfs als oorlog onafwendbaar lijkt, alles aan om vrede te bereiken.  

‘Ah yes, the most dangerous person at the party is always the girl sitting alone with a book.’  

Relaties tussen familie en vrienden zijn een belangrijk thema in dit deel. Hoewel Lia Mara de oudste dochter is, is haar twee jaar jongere zusje Nolla de troonopvolgster. Nolla wordt geschikter gevonden omdat ze meedogenloos en hard kan zijn. Gelukkig zorgt dat niet voor wrok of jaloersheid tussen de twee zussen. De zusjes houden van elkaar. Een fijne keuze van schrijfster Brigid Kemmerer.  

Een andere relatie die uitgebreid wordt beschreven is die tussen Grey en zijn nieuwe vriend Tycho. Ze werken samen en Grey geeft Tycho vechtles. Tycho’s loyaliteit aan Grey is hartverwarmend. Alleen al de mooie vriendschap van Tycho en Grey maakt dit boek geslaagd. Zelfs in alle jaren dat Grey en Rhen samen zijn geweest is het hen niet gelukt om zulke goede vrienden te worden.  

‘I know I’m just one person, but I will follow you. I will fight for you. I swear to you.’  

Voor wie niet genoeg kan krijgen van de boeken van Kemmerer is er goed nieuws: ze  heeft al aangekondigd dat het volgende deel in deze ‘Cursebreakers’-reeks in 2021 uitkomt. Kun je niet zo lang wachten? In de lente van 2020 komt ook het eerste deel van een nieuwe serie uit: Defy the Night.  

A Heart so Fierce and Broken is een spannend en magisch tweede deel. De twee nieuwe vertelperspectieven zijn verfrissend en kleurrijk, en in de avonturen in Syhl Shallow ontvouwt zich een nieuw deel van de verhaalwereld. Met grotere focus op magie, de stroomversnelling van gebeurtenissen en schokkende onthullingen weet Kemmerer je na de laatste pagina weer ademloos (en enigszins vloekend) achter te laten. Is het al bijna 2021?

Reacties op: Een ijzersterk vervolg vol magie, vriendschap en geheimen

6
A Heart so Fierce and Broken - Brigid Kemmerer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker