Advertentie
    Karin Walta VIP Club

Nina is een introverte boekennerd met een liefde voor trivia, haar kat Phil en alleen zijn. Maar dan overlijdt haar vader (die ze nog nooit heeft ontmoet) en krijgt ze opeens er een hele familie bij. Haar nieuwe familie woont dichtbij en ze zal dan toch uit haar comfortzone moeten stappen en gaan praten met vreemde mensen… Een uitdaging!

In het ‘Wat lees jij nu’ oktober café van de Readers noemde iemand dit feelgood boek. Ik was direct geïntrigeerd want een verhaal over een boekennerd… dat wil ik eigenlijk direct lezen! Ik vind het zo leuk als fictionele personages net zo genieten van boeken als ik. Denk bijvoorbeeld aan Belle in Beauty in the Beast of Elizabeth in Pride & Prejudice. Ik was nog niet bekend met Abbi Waxman, maar dat weerhield me niet om – ondanks mijn grote TBR stapel – dit boek te bestellen en direct te lezen.

‘As her heroine Monica Geller would say, rules control the fun.’

Hoofdpersoon Nina is zeker een sympathiek personage. Ze werkt met enthousiasme in een boekwinkel en houdt van regelmaat. Ze is dol op haar planner waar ze elke zondag haar week vastlegt. Onverwachtse dingen maken haar angstig en ze heeft na een drukke dag alleen-tijd nodig om op te laden. Maar door het feit dat haar vader is overleden, krijgt ze toch te maken met een hele grote en bijzondere familie.

Vooral aan haar nieuwe neef en broer heeft ze steun in de overweldigende situatie. Toch krijgt in het boek deze nieuwe familie niet zoveel aandacht als je verwacht. Nina maakt wel een beetje kennis met de familie maar er wordt niet echt dieper ingegaan op de familierelaties. Want naast de nieuwe familie is er ook haar knappe tegenstander Tom. Tom zit in het rivaliserende triviateam ‘You’re A Quizzard, Harry’ en hij is ook wel geïnteresseerd in haar. Ze zijn beide wat sociaal onhandig en dus loopt hun relatie niet super vloeiend. Op het einde wordt het allemaal iets te makkelijk opgelost en mist er echte diepgang.

“‘Reading isn't the only thing in the world, Nina.’
‘It's one of the only five perfect things in the world.’
‘And the other four are?’
‘Cats, dogs, Honeycrisp apples and coffee.’”

Abbi Waxman heeft een vlotte schrijfstijl maar toch komt de humor soms wat geforceerd over. Het feit dat Nina’s kat Phil tegen haar ‘praat’ is net wat te veel. Een pluspuntje zijn de leuke culturele verwijzingen in het verhaal, van Mean Girls tot My Fair Lady. Ook de namen van andere triviateams, zoals Tequila Mockingbird en Spanish in-quiz-ition, waren erg leuk gevonden (en moedigt je zeker aan om ook bij een team te willen).

The Bookish Life of Nina Hill heeft zeker de goede ingrediënten voor een leuk boek: een nerdy hoofdpersoon, een setting in een boekhandel, lekker veel verwijzingen naar populaire films & boeken, maar weet het niet allemaal goed samen te brengen. Een lief en luchtig verhaal, dat zeker de liefde voor boeken viert, maar zelf geen klassieker zal worden.

Reacties op: Luchtig verhaal zonder echte diepgang

7
The bookish life of Nina Hill - Abbi Waxman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker