‘1 moord. 15 verdachten. Kun jij dit mysterie ontrafelen?’ 
 
Het verhaal wordt verteld door middel van e-mails, tekstberichten, brieven, politieverslagen en samenvattingen. Hierdoor wisselen de perspectieven en manier van informatie krijgen elkaar in hoog tempo op. Ik moest hier wel even aan wennen, maar toen dit eenmaal zo ver was vond ik het een leuke/ andere manier van lezen. In het begin probeerde ik heel goed bij te houden wie nou wie welke mail stuurde, maar na verloop van tijd las ik hier sneller overheen, omdat dit veel tijd kostte. Op een gegeven moment heb je ook wel door welke mails er belangrijk zijn en welke minder. Door de mails kreeg je steeds verschillende perspectieven op een gebeurtenis. Hier kun je belangrijke aanwijzingen uithalen.  
 
1 moord 
Die liet wel lang op zich wachten. Je hebt het hele boek al wel een vermoeden wie het einde van het boek niet gaat halen, maar zeker weten doe je het niet.  
 
15 verdachten 
Dat is wat overdreven. Er komen zeer veel personages in het boek voor die eigenlijk geen belangrijke rol spelen in het verhaal. Die had ik ook nooit aangemerkt als verdachte. Uiteindelijk zijn er een stuk of 6 mensen die echt verdacht zijn. 
 
Kun jij dit mysterie ontrafelen? 
Ik een heel eind in de goede richting. Wat ik jammer vond is dat je bepaalde informatie pas laat in het boek krijgt. De moord vindt pas plaats op 2/3. Ook andere belangrijke informatie krijg je pas tegen het einde van het boek (plottwist).  
 
De hoofdrol is een boek dat je uitdaagt om zelf het mysterie te ontrafelen. Door de opzet leest het anders dan andere boeken en is voor de afwisseling leuk. Door de vele mails is het boek wat langdradig en is het soms lastig om alle personen uit elkaar te houden. Helemaal op het einde krijg je veel belangrijke informatie waardoor het einde wel heel ‘vol’ zit en het gehaast aanvoelt.  
 
Ben jij een fan van true crime verhalen dan is dit het boek voor jou.  
 
Bedankt @lekkerthrillerslezen en @xanderuitgevers voor dit review exemplaar.

Reacties op: De hoofdrol

20
De hoofdrol - Janice Hallett
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken