Zomerse Feelgood in een cozy B&B

Mireille van Leur is met deze roman de winnares van de Summer Romance-wedstrijd. Ze is o.a. communicatiespecialist en houdt van ‘cozy’. Na het lezen van “Alle ogen op jou” kan ik je ervan verzekeren dat dit een warm, knus en luchtig verhaal is. Vriendschappen, familiebanden, gebroken relaties, nieuwe kansen, liefde….Deze roman heeft het allemaal in zich. Het verhaal leest gemakkelijk weg door de vlotte schrijfstijl en interessante plotwendingen.

Melody (Mel) heeft het niet naar haar zin op haar werk. Haar relatie is recent verbroken en het zit haar dwars, hoe ze door haar ex en zijn vrienden gekleineerd werd. Het lukt haar niet om voor zichzelf op te komen en haar baas stuurt haar naar een assertiviteitscursus. Mel steekt er wat van op en leert daar medecursiste Sarah kennen. De training zet haar wel aan het denken. Dan is daar het moment dat Mel met haar ouders en zus naar de notaris wordt geroepen, om de erfenis van haar tante Suus te verdelen. Ze krijgen allevier een enveloppe met hun erfdeel. Melody erft een Bed & Breakfast in Italië, aan het Comomeer. Met haar familie en beste vriendin-buurvrouw Lola bespreekt ze haar erfenis. Melody voelt dat dit haar kans is om haar ongelukkige situatie in Nederland te ontvluchten.

In Italië wordt Mel hartelijk ontvangen door buurman Pièrre, de voormalige vriend van tante Suus. Wanneer ze in het dorp uit eten is, ontmoet ze een knappe man van Nederlands-Italiaanse afkomst. Melody erft de B&B van tante Suus, onder de voorwaarde dat ze mee doet aan een tv-programma. Hierin strijdt Mel met nog 2 eigenaren van andere B&B;s om een aanzienlijk bedrag. Met het tv-programma krijgt ze meer bekendheid en kan ze haar B&B uit het slop trekken. Tijdens het programma leert ze de andere deelnemers, Luc en Benja kennen. Benja is de knappe man uit het dorp. Het wordt een serieuze strijd om de geldprijs te winnen, maar er bloeien onderling ook gevoelens op. Door verschillende gebeurtenissen zit er een leuke vibe in het verhaal. Je weet niet welke kant het op gaat. Gedurende het verhaal ontwikkelt Melody zich op persoonlijk vlak ontdekt ze haar toekomstdroom. Zus Chloë en haar vriendinnen Lola en Sarah komen logeren, staan haar met raad en daad terzijde.

Ik vond het een verhaal in heerlijke zomerse, Italiaanse sferen. Door de onverwachte plotwendingen kon ik mijn aandacht erbij houden. Hoofdpersonage Melody maakt een prachtige ontwikkeling door, maar de rest blijft een beetje op de vlakte. Het einde is zoals je kunt verwachten bij een echte feelgood. Ik heb paar aangename, ontspannen uurtjes met deze feelgood doorgebracht. Het is een ‘cozy’ debuut, zeer geschikt voor de warme zomerdagen. Ik geef 3,5 *** /5

Meer recensies van KarinsBoekenparadijs